26 de setembre de 2020 26/9/20

Àngela Ballester pregunta al govern quines mesures preveu adoptar respecte al senador Agramunt

Àngela Ballester pregunta al govern quines mesures preveu adoptar respecte al senador Agramunt - (foto 1)

  Ballester: "les reprovacions a càrrecs del PP per vinculació amb casos de corrupció no es limiten al Congrés i el Senat, alguna cosa haurà de dir el govern sobre este tema".
  La diputada valenciana del Grup Parlamentari Confederal d'Units Podem, En Comú Podem, En Marea, que és membre de la delegació espanyola de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa ha trasllat hui una pregunta parlamentària a l'Executiu de Mariano Rajoy. 

  La pregunta es justifica perquè fa mesos que assistim a una sèrie de notícies sobre el senador del Partit Popular per la circumscripció de València, Pedro Agramunt, membre de la delegació espanyola en l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa o PACE, per la seua vinculació amb dos escàndols, en Síria i l'Azerbaidjan. La diputada explica que el passat mes d'abril de 2017, la Mesa de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa va retirar la seua confiança després de la realització d'un viatge a Síria per a una trobada amb el president Bachar al Assad, acompanyat d'altres parlamentaris i de càrrecs del govern rus. El senador del Partit Popular va realitzar este viatge sense informar a la Mesa de la PACE, encara que sí va informar al Ministeri d'Exteriors del govern de Mariano Rajoy.

  També ha subratllat que el senador Agramunt s'ha vist embolicat en un escàndol relacionat amb una operació per a blanquejar la imatge internacional de l'Azerbaidjan. Mentre informes de diferents organitzacions i organismes adonen de la deterioració de la situació dels drets humans en aquest país, els informes i gestions realitzades per Pedro Agramunt i altres parlamentaris implicats com Lucca Volonté, que ha admès haver rebut milions del govern azerí a canvi d'estes gestions, han dibuixat un context del país molt diferent i sempre positiu. Organitzacions de la societat civil i parlamentaris de la PACE vénen denunciant des de fa anys els vincles del parlamentari espanyol amb el govern de l'Azerbaidjan, connexions notables durant tota la seua trajectòria com a membre de la PACE. I per açò, han exigit una investigació sobre este cas de corrupció, que Pedro Agramunt, com a president de la Mesa de la PACE, ha impedit. Sense oblidar que la PACE és l'encarregada de vetlar pel compliment dels Drets Humans.

  Ballester afirma que "este cas ens demostra de nou que la corrupció del PP no té fronteres ni respecta els Drets Humans. El Consell d'Europa ha de vetlar pel seu compliment però el senador Agramunt sembla que ha utilitzat esta institució amb altres finalitats. Les reprovacions a càrrecs del PP per vinculació amb casos de corrupció no es limiten al Congrés i el Senat, ara també se'ls reprova en l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, i també ho fa el propi Partit Popular Europeu. Atès que Agramunt és senador pel partit de Rajoy i membre de la delegació espanyola en la PACE el govern tindrà alguna cosa que dir i esperem que prenga mesures sobre el tema. Per la nostra banda, hem votat a favor d'esta reprovació i hem demanat la seua dimissió, tant en la PACE com en el Senat".

   

  Pujar