elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Unitat de Reanimació de l'Hospital de la Ribera d'Alzira es queda sense zeladors pel cessament dels contractes Covid

La Unitat de Reanimació de l'Hospital de la Ribera d'Alzira es queda sense zeladors pel cessament dels contractes Covid
  • Aquesta unitat s'encarrega d'ajudar a la no saturació de la Unitat de Vigilància intensiva

  • Durant aquests mesos, la unitat ha sigut atesa per zeladors les 24 hores del dia

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) adverteix que el cessament de 148 professionals el pròxim 31 de maig, pels denominats contractes Covid, en el Departament de Salut de l'Hospital de la Ribera d'Alzia provocarà que la Unitat de Reanimació es quede sense zeladors a partir de l'1 de juny. La central sindical ja ha sol·licitat a la Direcció d'Infermeria del departament de salut que “reconsidere aquesta acció” i li avisa de la “complexitat dels pacients ingressats”.

El sindicat explica que la unitat de reanimació, amb cinc llits, té com a objectiu la cura de pacients que han patit intervencions quirúrgiques delicades, de manera que descàrrega a l'UCI, saturada durant les ones de la pandèmia. En l'actualitat, per exemple, la denominada REA compta amb tres pacients ingressats.

CSIF relata que durant aquests mesos la citada unitat ha sigut atesa per zeladors les 24 hores del dia. No obstant això, el cessament de fins a 32 zeladors en el departament ha provocat que altres unitats perden efectius, per la qual cosa la direcció ha decidit retornar a aqueixos cinc zeladors a les seues unitats d'origen i deixar únicament la REA amb un zelador de suport, és a dir, un professional destinat a una altra unitat que eventualment podria atendre la de reanimació.

El sindicat CSIF ha advertit per escrit a la Direcció del departament que “això suposa un pas arrere en l'atenció de la unitat. La complexitat dels pacients ingressats en REA requereix de personal zelador pendent d'ells en tot moment, igual que de professionals de medicina i infermeria”. Per aqueix motiu la central sindical urgeix a “reconsiderar aquesta acció i a deixar la citada unitat amb el personal necessari per al seu bon funcionament, tal com està en l'actualitat”.

Pujar