elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els treballadors de l'hospital d'Alzira desconvoquen part de la vaga: “L'acord està a prop”

Els treballadors de l'hospital d'Alzira desconvoquen part de la vaga: “L'acord està a prop”
  • El Comitè d'Empresa està negociant amb la Conselleria de Sanitat un possible acord i han desconvocat la primera jornada de vaga “com a acte de bona fe negociadora”

"Pensem que l'acord és a prop però encara no estem en disposició d'anunciar ja que alguns punts encara estan en estudi i oberts". Els treballadors de l'hospital d'Alzira veuen la llum al final d'un túnel on fa anys que lluiten per aconseguir una igualació de condicions entre els treballadors subrogats -aquells que venien de l'hospital quan estava en mans privades- i els empleats de la conselleria . En concret, demanen que se'ls iguale en jornada laboral, permisos, llicències i vacances.

Des del Comitè d'Empresa han anunciat que fa dies que negocien per aconseguir un acord satisfactori per al personal laboral i evitar així la vaga: “Estem negociant amb la cúpula de la Conselleria de Sanitat en base als deu punts que enviem dies enrere i pensem que l'acord està a prop però encara no estem en disposició d'anunciar ja que alguns punts encara estan en estudi i oberts”, ha expressat el Comitè en un comunicat.

La bona sintonia entre les dues parts s'ha evidenciat que el Comitè ha desconvocat la jornada de vaga del dia 30 de març “com a acte de bona fe negociadora i a l'efecte de mantenir un ambient positiu de negociació la Conselleria”, que els ha demanat més temps. Mantenen, això sí, les aturades anunciades dels dies 20 i 27 d'abril, en espera de com puga evolucionar o concloure aquesta negociació.

Està previst que el proper dilluns 27 de març es produixca una altra reunió al tribunal d'arbitratge laboral de València: "Quan estiguem en disposició d'anunciar-vos alguna cosa concreta convocarem tots els treballadors per fer-vos partícips", ha conclòs el Comitè en un comunicat al que insisteix que els que el conformen són “autèntics professionals de la negociació que porten molts acords a l'esquena i que en general han resultat sempre positius per al personal”.

Acord històric amb els sindicats per millorar l'atenció primària

La Conselleria de Sanitat està evidenciant un “gran tarannà negociador” en els darrers mesos, tal com reconeixien els mateixos sindicats de sanitat a l'”històric” acord que es va signar aquest dilluns entre els sindicats i la Conselleria de Sanitat per millorar l'atenció primària a la Comunitat Valenciana.

Tal com els va explicar elperiodic.com, l'acord ha estat signat pel conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez i els sindicats de SATSE, CCOO, UGT, CSIF i Intersindical. Tant el conseller com els representants sindicals han comparegut per explicar el grau de transcendència que té ara mateix i que tindrà a llarg termini aquest acord per al sistema públic sanitari. Els sindicats han agraït el “tarannà conciliador” de la direcció de la conselleria.

Entre les mesures més importants que s'han acordat hi ha la de reduir el nombre de pacients que atén cada metge a la meitat del que ho fa actualment. Es passa dels 60 o 70 cites diàries a unes 35 en medicina familiar i 28 com a topall en pediatria.

També s'ha acordat reduir les hores que es treballa i anar implantant la jornada de 35 hores d'ací al 2025, una mesura que ja està vigent en 11 comunitats autònomes més. A més, s'establirà una espècie de “triatge” com a les Urgències hospitalàries perquè una persona a cada centre de salut atenga els pacients i els derivi d'acord amb el motiu de consulta.

Pujar