elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ricardo Baguena de Pasive Shower Startup guanyadora del Premi EcoRes

Ricardo Baguena de Pasive Shower Startup guanyadora del Premi EcoRes
  • L’Ajuntament anuncia els guanyadors dels premis EcoRes de les dos categories, Idea i empresa

  • Demà comença la formació de les empreses seleccionades

Desprès de estudiar les 28 propostes presentades, l’Ajuntament d’Alzira a través del departament de IDEA, anuncia els guanyadors en les diferents categories del Premi Ecores. En la categoria Startup els guanyadors han sigut: 1er Premi Ricardo Baguena de Pasive Shower i 2on Premi  Maria Oneida de Laud Recycle.

Per la seua banda, en la categoria corresponent a les iniciatives en desenvolupament els guanyadors han estat: Quimsil i Aida Gámiz (Miachélla)

El primers premis estaran dotats de 10.000 euros cadascun, i els segons de 5000 euros, a més d’una tutorització per al projecte que començarà demà mateix fins al mes de juny. La formació que rebran el guanyadors per part de  CEEi i EDEM, els ajudarà a portar endavant o consolidar els projectes i idees presentades.

El comité de selecció es va reunir esta setmana, després de dues pròrrogues del termini de presentació de candidatures. Està format per representants de les diverses entitats que participen en este programa: l’Ajuntament d’Alzira, a través d’Idea, l’Associació Empresarial d’Alzira, l’Escola d’Empresaris EDEM, la Universitat Americana de Beirut, el Consorci de la Ribera, el Centre Europeu d’Empreses Innovadores de València i la Cambra de Comerç de València. Seleccionaren 18 empreses emergents (start-up) i 10 idees de negoci. La major part de les candidatures presentades corresponen a emprenedors i empreses d’Alzira, «hi ha xicotets emprenedors que ‘s’estrenen’ amb esta proposta, però hi ha també empreses grans i consolidades que plantegen iniciatives noves i sorprenents sobre l’economia circular i la gestió de residus», destaquen des de Projectes Europeus.

Vint-i-vuit propostes han sigut seleccionades per a passar a la segona fase del concurs EcoRes, una iniciativa que impulsa el Servei de Desenvolupament Econòmic d’Alzira, Idea, amb l’objectiu final de seleccionar i formar quatre empreses per a desenrotllar i implementar serveis i productes innovadors centrats en l'economia circular i la gestió de residus en la Comunitat Valenciana.

Premis per valor de 30.000 euros i procés de tutorització

Segons destaquen des de Projectes Europeus, el més important de la iniciativa és el procés de suport posterior a les quatre empreses guanyadores, gràcies a un complet programa basat en serveis generals, formació i tutoria, amb la col·laboració entre l'agència local Idea i altres entitats com el Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI), la Cambra de Comerç de València i EDEM-Escola d'Empresaris. El projecte és finançat al 100 % per la Universitat Americana de Beirut.

A través del projecte europeu MED-InA, la Universitat Americana de Beirut (Líban) va seleccionar el consistori alzireny per a actuar com una incubadora de negocis. Es tracta, diu l’alcalde d’Alzira i regidor d’Ocupació, Comerç i Projectes Europeus, Diego Gómez, d’una «proposta molt interessant per a potenciar la creació d’empreses i reforçar les ja creades i que treballen en el camp de l’estalvi energètic i la reducció de residus».

L'Ajuntament d'Alzira va llançar el passat 29 de setembre la convocatòria del Premi EcoRes, una iniciativa basada en la incubació d'empreses i emprenedors centrats en l'economia circular i la gestió de residus. El propòsit és propiciar el sorgiment i donar suport a quatre iniciatives innovadores en la lluita contra la proliferació de residus sòlids en el municipi d’Alzira entre «joves actors del canvi» i potenciar els projectes emprenedors que aposten per «una economia diferent, que respecte el medi ambient, preserve els recursos naturals i cree vincles positius», que basen el seu model d’economia circular en el disseny, el recondicionament, el manteniment, la reparació, la reutilització, la remanufactura i el reciclatge sostenible, atesa també la importància de les empreses de gestió de residus a la ciutat d’Alzira, expliquen des de l’Oficina de Projectes Europeus d’Idea. L’objectiu és la generació de «zero residus» amb la voluntat de «reduir dràsticament les nostres quantitats de residus, ja siga per mitjà d’alternatives als productes d’un sol ús, la reutilització d’objectes quotidians, el compostatge o també la classificació i reciclatge», detallen. En este sentit, els sectors que poden estar involucrats en este projecte són el de la gestió de residus, l’economia circular, la lluita contra el desaprofitament d'aliments, la transformació de residus i l’ecoinnovació i ecodisseny.

Des de l’Oficina de Projectes Europeus d’Idea asseguren que la convocatòria ha tingut «un èxit de participació», atés que s’han presentat moltes i molt interessants propostes. Entre els projectes que concursen hi ha «iniciatives prou sorprenents i impensades» en l’àmbit de l’economia circular i la gestió dels residus.

Pujar