23 de setembre de 2020 23/9/20

El reconegut muralista Xolaka junt a les veïnes i veïns d'Alzira, realitza dos nous murals en L’Alquerieta

El reconegut muralista Xolaka junt a les veïnes i veïns d'Alzira, realitza dos nous murals en L’Alquerieta - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El reconegut muralista Xolaka junt a les veïnes i veïns d'Alzira, realitza dos nous murals en L’Alquerieta - (foto 2)
  El reconegut muralista Xolaka junt a les veïnes i veïns d'Alzira, realitza dos nous murals en L’Alquerieta - (foto 3)
  El reconegut muralista Xolaka junt a les veïnes i veïns d'Alzira, realitza dos nous murals en L’Alquerieta - (foto 4)
  El reconegut muralista Xolaka junt a les veïnes i veïns d'Alzira, realitza dos nous murals en L’Alquerieta - (foto 5)

  Dins del Festival artístic Alqueri-ARTE 2019 s'han realitzat dos nous murals participatius en el barri de L’Alquerieta, al carrer Diego d'Almagro i al carrer Calvari.  En la seua realització s'han implicat un gran nombre de veïnes i veïns tant del barri com de la resta del municipi d'Alzira.

  Els dos murals han estat coordinats pel reconegut artista Ángel Caballero (Xolaka), artista que atresora nombrosos premis i reconeixements en tot el país. Ha participat en diferents festivals amb un estil caracteritzat per l'art urbà a través de la pintura mural i en el qual es poden apreciar influències de la resta d'arts creatives.

  Però Ángel no ha estat a soles, diferents grups i persones s'han implicat en els dos murals realitzats, aprenent diferents tècniques i compartint jornades senceres de pintura al carrer.

  Entre els participants ha estat el Grup de Dones de L’Alquerieta, que ha treballat la igualtat i la necessitat de continuar comptant amb la dona per a avançar i construir espais d'igualtat i desenvolupament en la societat, aspectes que tracten setmanalment en el seu espai de trobada en el CPC. De les seues propostes i inquietuds ha nascut un mural que combina els ulls d'una dona amb colors vius i una composició que s'adapta molt bé a l'entorn. El procés que han viscut junts ha sigut molt enriquidor.

  El Grup Orígens és un grup de joves que treballa la inserció sociolaboral des de l'agricultura ecològica. A través de l'espai cedit en l’Hort de Ros desenvolupen habilitats agrícoles i treballen aspectes relacionals i convivencials. És per això que han volgut plasmar en el mural els seus avanços, cosa que l’artista ha sabut captar a la perfecció.  “Llaurem convivència”, és el lema triat per a compartir tot allò que estan construint. 

  Aquesta activitat està coordinada pel Centre de Participació Ciutadana, centre adscrit a l'Àrea de Serveis Socials i Innovació Social de l'Ajuntament d'Alzira i per la Fundació Cepaim, i finançada pel Ministeri de Treball i la Unió Europea, a través del “Programa per a la promoció de la integració i la convivència intercultural en l'àmbit educatiu”. 

  Pujar