27 de novembre de 2020 27/11/20

La propera setmana estarà en funcionament la zona de pas de la Graella

La propera setmana estarà en funcionament la zona de pas de la Graella - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La propera setmana estarà en funcionament la zona de pas de la Graella - (foto 2)

  La primera setmana d’agost està prevista l’obertura de les obres millora mediambientals de l'entorn del barri de Santa María del Bonaire (La Graella), des de l'escola de dolçaina i tabal de la colla alzirenya Les Raboses al carrer Santa María de Bonaire. Aquestes actuacions discorren en paral·lel al carrer Verge de la Murta en el seu accés cap a la urbanització del Respirall i a la vall de la Murta, i formen part de l'Anell Verd d'Alzira.

  Hui han visitat les obres l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez i el regidor de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica, Pep Carreres, junt a l’arquitecte municipal Ambrosio Ferrer i han comprovat que es troben en un estat molt avançat. “Amb estes millores  donem la possibilitat d’un nou itinerari no motoritzat, accessible i segur i, a més, s’oferixen zones per a l’oci amb taules i bancs i places per a l'estacionament de vehicles” manifesta l’alcalde.

  El barri de Santa María del Bonaire tenia un problema de connexió per als vianants amb el centre de la ciutat donat que el carrer Verge de la Murta té una vorera de dimensions molt reduïdes que impossibilita un ús segur per a la ciutadania que va a peu.

  L'actuació, que abasta 110 metres, ha consistit en la creació d’un pas alternatiu per a vianants, evitant el carrer Verge de la Murta, creació de zones d'estada, zones de pas per a vianants i per a bicicletes de 2 metres d'amplària cadascuna, i també places d'aparcament per a vehicles. A més s’ha rehabilitat el mur de contenció dels bancals que dona al carrer Mare de Déu de la Murta.

  Les obres han tingut un pressupost de 40.032’64 € i han estat executades per l’empresa Postigo Conservación y Medioambiente, SL.

  Espais verds connectats

  Aquesta actuació s'emmarca dins del projecte del Anell Verd impulsat per la regidoria de Medi Ambient i que vol implantar la connexió dels diferents espais naturals i incorporar els valors paisatgístics i mediambientals de la Muntanyeta del Salvador a la ciutat.

  El regidor de Medi Ambient, Pep Carreres assegura que “volem incorporar els valors paisatgístic i mediambientals de la Muntanyeta del Salvador i crear espais amb paisatges de major valor mediambiental, cultural i visual que es convertiran en l'estructura bàsica ecològica de la nostra ciutat”.  

  Pujar