elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Prop de mig centenar de voluntaris netejaran el Xúquer al seu pas per Alzira

Prop de mig centenar de voluntaris netejaran el Xúquer al seu pas per Alzira - (foto 1)

  El pròxim 25 de setembre, la Fundació Limne i Decathlon Carcaixent han preparat una activitat de neteja i inspecció de les aigües de la Xúquer al seu pas per Alzira. El punt de trobada serà l'aparcament de Decathlon Carcaixent a les 9:30 del matí.

  Esta iniciativa, que compta amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Alzira, pretén millorar l'entorn del paratge i conscienciar els veïns i veïnes d’Alzira i la comarca de la importància de protegir els nostres espais verds.

  La iniciativa està coordinada per la Fundació Limne. Esta entitat, sense ànim de lucre, va nàixer en 2007 i es dedica a la gestió i conservació dels ecosistemes aquàtics del nostre territori. Treballen en la recuperació d'espècies autòctones i el control d'espècies invasores; netegen les riberes dels rius; fan seguiment de la qualitat de les aigües i treballen en la conscienciació social a partir del voluntariat mediambiental.

  Per a dur a terme la neteja es comptarà amb prop de mig centenar de voluntaris. Per a participar cal inscriure's en la botiga de Decathlon Carcaixent. A més, esta entitat regalarà als participants camisetes i un refrigeri per haver participat.

  D'altra banda, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d'Alzira col·laborarà en l'arreplega dels residus que retiren els voluntaris. Es prepararan contenidors i bosses de fem per a arreplegar tots els residus. El regidor, Pep Carreres, ha dit "Estes accions són imprescindibles per a fomentar la participació activa de la ciutadania en la conservació i millora dels nostres espais naturals. Iniciatives com estes sempre tindran al costat a l'Ajuntament d'Alzira".

  Sales Tomás, directora de la Fundació Limne ha destacat que el voluntariat ambiental és una ferramenta més per a acabar amb el problema de brutícia i falta de civisme en determinats paratges com els rius, sovint, utilitzats com a abocadors. "És una manera de vincular a la ciutadania amb els espais naturals d'Alzira i Carcaixent".

  Per la seua banda des de Decathlon consideren que participar d'iniciatives com esta contribuïx que treballadors i clients estretisquen els seus vincles amb el riu i òbriguen els ulls davant d’una realitat.

  Pujar