11 d’abril de 2021 11/4/21

Es posa a la venda el llibre del pare Morera en què coneixem la història del Monestir de Santa Maria de la Murta

Es posa a la venda el llibre del pare Morera en què coneixem la història del Monestir de Santa Maria de la Murta - (foto 1)
  • Es podrà adquirir al MUMA a un preu de 8€ a partir de demà 3 de març

Demà, 3 de març, es posa a la venda el llibre  Història del monestir Santa Maria de la Murta, a un preu de 8€, una reedició del llibre que va veure la llum en 1995, dins de la sèrie «Quaderns d’estudis locals», amb el número 3, una edició que va contribuir a la difusió de l’obra del prior del monestir, J. B. Morera, escrita en 1773 i de la qual sols es conserven còpies mecanografiades.

Esta reedició ha sigut possible després que la regidora de Patrimoni Cultural, Isabel Aguilar, mostrara interés a materialitzar-la a instància de l’Associació Amics de la Murta, per tal de cobrir el buit bibliogràfic i atendre les veus que ho reclamaven.

La tirada és de 2.000 exemplars que podran adquirir-se al MUMA. A més amb l’adquisició del llibre es farà obsequi de material de promoció de la Regidoria de Turisme.

L’edició que ara vorà la llum ha sigut revisada i actualitzada, incorporant noves imatges al volum, algunes a tot color, i entre les quals s’inclou la reconstrucció hipotètica realitzada, en la seua tesi doctoral, per l’arquitecta Marina Sender, que també ha sigut coredactora del Pla Director.

Fent un poc d’història cal apuntar que el llibre va ser escrit pel que va ser prior del Monestir, el pare Morera. Es tracta d'una informació molt precisa de la història del Monestir i de la devoció a la Mare de Déu de la Murta que ens ajuda a aprofundir en el coneixement d’un dels béns més apreciats del patrimoni de la comarca de la Ribera i, és clar, de la Comunitat Valenciana.

Pujar