elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs Paiporta denuncia que els nous carrils bici són insegurs

Cs Paiporta denuncia que els nous carrils bici són insegurs
  • Estellés: “Aquest projecte és un despropòsit perquè es posa en risc a vianants i ciclistes, i s'eliminen moltes places d'aparcament”

MÉS FOTOS
Cs Paiporta denuncia que els nous carrils bici són insegurs - (foto 2)

El portaveu de Ciutadans (Cs) Paiporta, Francisco Estellés, ha denunciat “la inseguretat” dels nous carrils bici.

D'una banda, ha esgrimit, “els carrils passen a menys de mig metre dels patis de les finques, d'on lògicament entren i ixen persones, i es redueix moltíssim l'espai que els queda als vianants per a circular per les voreres”.

D'altra banda, ha assegurat Estellés,  “s'eliminen gran quantitat d'estacionaments perquè es canvia la manera d'estacionar de bateria a cordó”. A més, ha explicat, “es posa en risc al conductor del vehicle ja que s'estrenyen els carrils de circulació i perquè quan els ocupants baixen del vehicle es trobaran amb bicicletes circulant; és a dir, el vehicle es converteix en una ‘illa’ ja que circulen vehicles al voltant d'aquesta”.

Igualment, ha concretat, “es produeixen incongruències com que el carril bici passe per damunt dels embornals i per la parada de l'autobús, suposant un perill per als usuaris del bus i per als ciclistes; i en la caserna, ens trobem amb l'eixida de vehicles d'emergència amb encreuaments de carril bici”.

A més, ha detallat el regidor de Cs, “s'eliminen zones de càrrega i descàrrega, i en la prolongació des de la caserna al polígon de La Pascualeta, s'eliminen tots els estacionaments en una zona industrial”.

En definitiva, ha defensat, “es tracta d'uns carrils bicis que posen de debò perill a vianants i ciclistes, i que denoten una falta de coneixement de la població”. “És incomprensible que es faça un projecte nou i acumule ja tantes deficiències”, ha argumentat.

Pujar