elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Museu Faller desperta molta curiositat entre els que el visiten

El Museu Faller desperta molta curiositat entre els que el visiten
  MÉS FOTOS
  El Museu Faller desperta molta curiositat entre els que el visiten - (foto 2)
  El Museu Faller desperta molta curiositat entre els que el visiten - (foto 3)
  El Museu Faller desperta molta curiositat entre els que el visiten - (foto 4)
  El Museu Faller desperta molta curiositat entre els que el visiten - (foto 5)
  El Museu Faller desperta molta curiositat entre els que el visiten - (foto 6)

  Les portes del Museu Faller s'han obert esta setmana, "en només dos dies han passat més de 600 perosones per tal de vore l'espai museístic que mostra tota l'essència de les falles de la ciutat", ha manifestat Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Festes, Turisme i Patrimoni Cultural.

  La finalitat del Museu Faller és la de realitzar un recorregut didàctic per a informar-nos de tot allò referent a la festa, des de la cremà del 19 de març fins a la plantà del 16 de març de l'any següent, passant per l'etimologia, el procés artístic, la música, la gastronomia, la indumentària valenciana, la pirotècnia...

  Unes locucions en valencià, castellà i anglés, a través de monitors, ens expliquen tot el que hem de saber per entendre la festa fallera.

  Han sigut mesos de treball, per part dels tècnics de Patrimoni Cultural així com des de la Regidoria de Festes, per tal de donar forma a este anhelat projecte, un museu didàctic pensat per a apropar a qui el visita tot allò que és necessari saber per entendre la festa que totes les valencianes i els valencians portem dins des del moment que venim al món.

  Al museu podem trobar des de l'evolució en la creació d'un ninot, fins admirar ninots indultats de la història de les Falles d'Alzira, als quals se sumen els tres indultats de l'exercici faller anterior. Quant a la indumentària s'ha comptat amb la inestimable supervisió de l'expert en la matèria Xavier Rausell, que ha organitzat una mostra per tal d'admirar el procés quant a la transformació de la indumentària al llarg dels anys, on no falta l'espolí model Alzira que caracteritza i distingix les regines falleres d'Alzira.

  "Realitzant un recorregut pels diversos espais en què s'ha delimitat el museu podem conéixer l'evolució de les falles a Alzira, en totes les seues vessants, al llarg de hui dimecres i fins dissabte el museu estarà obert entre les 11 i les 13 hores", ha manifestat Aguilar.

  Pujar