elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament d’Alzira i Interpreta Natura posen en marxa el voluntariat ambiental en prevenció d’incendis forestals d’enguany

L’Ajuntament d’Alzira i Interpreta Natura posen en marxa el voluntariat ambiental en prevenció d’incendis forestals d’enguany
  • La participació inclou formació, dietes i assegurança

Per sext any consecutiu, la col·laboració entre l’Ajuntament d’Alzira i Interpreta Natura fa possible la posada en funcionament del voluntariat en prevenció d’incendis d’Alzira amb l’objectiu de detectar, conscienciar i previndre els incendis forestals.

Amb l’entrada de l’estiu arriba l’època de major risc d’incendis forestals i en un any especialment perillós, cal habilitar ferramentes i maximitzar els esforços per a potenciar la vigilància de les nostres muntanyes. El voluntariat ambiental és un col·lectiu social fonamental que complementa i ajuda les tasques de prevenció i vigilància que s’exerceixen des de les administracions públiques.

És per això que sent conscients de la seua importància, es posa en funcionament l’estructura per a poder desenvolupar el voluntariat ambiental en prevenció d’incendis forestals durant els mesos de juliol, agost i part de setembre, que realitzarà funcions de vigilància i dissuasió de pràctiques perilloses amb el foc, neteja de residus als nostres espais naturals i reforç del reg de les zones reforestades. Els voluntaris que hi participen rebran equipament i formació en prevenció d’incendis.

L’acte de benvinguda als voluntaris que participen enguany i la formació impartida per tècnics en prevenció d’incendis de la Conselleria està prevista per al dia 1 de juliol al saló d’actes de l’Ajuntament d’Alzira, de 10 a 12:00 h.

Els interessats a participar han de inscriure’s mitjançant dos vies:
1.- Enviant un missatge whatsapp amb les dades de contacte al coordinador del voluntariat 654 050 504
2- enviant un correu electrònic a la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira a l’adreça següent mediambient@alzira.es.

Dins del voluntariat, els participants reben les dietes corresponents a esmorzar i dinar, assegurança de responsabilitat civil i accidents, certificat de participació i jornades formatives de manera gratuïta.

Els objectius fonamentals d’enguany són continuar enfortint el col·lectiu del voluntariat ambiental com a peça clau dins de les polítiques municipals en prevenció d’incendis forestals i consolidar la coordinació amb tots els voluntariats de tota la cadena muntanyosa de la serra de Corbera i les Agulles.

Pujar