elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament d’Alzira confirma l’anul·lació del pagament de la taxa de terrasses per al primer semestre de 2021

L’Ajuntament d’Alzira confirma l’anul·lació del pagament de la taxa de terrasses per al primer semestre de 2021 - (foto 1)
  • En 2020 l’ajuntament ja va destinar més de 150.000€ a l’hostaleria

L’Ajuntament d’Alzira mitjançant la regidoria d’Hisenda anuncia l’anul·lació del pagament de la taxa d’Ocupació de Via Pública per a terrasses de locals d’hostaleria i restauració que es correspon amb els sis primers mesos de 2021.

Es tracta d’una taxa que habitualment s’ha pagat en un únic tram corresponent als 12 mesos, i que enguany planteja d’entrada una anul·lació del 50% del import (gener-juny). Passats estos sis mesos l’Ajuntament estudiarà la possibilitat d’exonerar o no del pagament del període referit al segon semestre (juliol-desembre).

“Des de l’equip de govern som conscients de les dificultats que estan patint els nostres hostalers i per això entenem que les noves restriccions d’aforament i de limitació horària afecten de forma considerable a tot el sector de l’hostaleria, per això hem plantejat l’anul·lació d’esta taxa per a sis mesos, a l’espera que millore la situació a partir de l’estiu”, assegura el regidor d’Hisenda, Albert Furió.

Cal recordar que, ja en 2020, l’Ajuntament va exonerar del pagament del 100% d’esta taxa a tots els hostalers de la nostra ciutat.  Esta mesura suposà una disminució d’ingressos per a l’Ajuntament de 110.000 euros.

Des de l’inici de la pandèmia l’Ajuntament ha adoptat mesures dirigides a pal·liar les dificultats econòmiques de les empreses i negocis de la ciutat, com les ajudes directes per a autònoms de 400 euros, amb un total de 141 negocis d’hostaleria que sol·licitaren i cobraren l`ajuda directa, el que suposa 47.800 euros. El total d’ajudes directes al sector de l’hostaleria i exoneracions fiscals suma  157.800€.

D’altra banda  atenent a les restriccions d’aforament interior dels locals o la prohibició de consum en barra, es van autoritzar totes les peticions d’ampliació de terrassa d’aquells bars, cafeteries o restaurants que ho sol·licitaren.

Pujar