6 de juliol de 2020 6/7/20

L’Ajuntament d'Alzira fa un balanç positiu de les Falles i resalta la qualitat i interacció dels monuments

  La Setmana de les Falles d'Alzira del 2019 ha finalitzat amb la cremà dels monuments, unes falles que han estat marcades per la “gran participació i que podem assegurar que han sigut les millors de l’última dècada”, segons ha explicat l’alcalde, Diego Gómez. Els carrers de la nostra ciutat han registrat un continu anar i vindre de vianants per tal de visitar els monuments fallers disseminats per tot l'entramat urbà.

  L’alcalde ha destacat les grans concentracions de gent en actes com les mascletaes, l’ofrena, el concurs del pasdoble o l’entrega de premis.

  A més, Gómez ha recalcat “el gran esforç que han fet les comissions, sobretot de la secció d’especial o primera i el treball de diferenciació, interacció i exclusivitat com les comissions de Les Bases, Sant Joan o L’Alquenència, amb una sensibilitat cap a la sostenibilitat o la inclusió”.

  D’altra banda, la primera autoritat ha tornat a recalcar “la diferenciació entre les falles d’Alzira i les de València o altres pobles per la nostra forma de tracte entre fallers, veïns i visitants. Som un exemple de familiaritat”.

  Però Diego Gómez ha insistit que cal millorar en aspectes com la neteja i el civisme. “Una proposta a estudiar seria crear uns grups de neteja de les falles amb el suport de l’Ajuntament perquè la ciutat estiga més neta, sense oblidar que el Consistori estarà vigilant amb possibles sancions a accions incíviques”. De totes formes, l’alcalde ha lloat “la gran tasca que han fet les brigades de neteja i arreplegada de les deixalles de la cremà”.

  L’alcalde també vol fer una crida a fer uns monuments “més sostenibles amb la utilització de materials menys contaminants”.

  Per últim, Diego Gómez ha fet una crida a la Junta Local Fallera perquè en el seu pressupost “consigne des del principi de l’any faller la dotació tancada per a les mascletaes, ja que són els esdeveniments que més gent aglutinen”.

  La Policia Local d'Alzira registra 132 serveis durant la setmana fallera

  Entre els dies dissabte 16 i dimarts 19 de març, la Policia Local ha realitzat 132 serveis en relació a les festes falleres a part dels dispositius propis d'aquests dies.

  El trànsit amb 25 actuacions, els serveis humanitaris amb 21, les molèsties amb 20 i la seguretat ciutadana amb 13 són les actuacions més rellevants.

  A destacar el baix nombre d'accidents registrats, amb un total de 8. No obstant això s'han instruït diligències per 4 alcoholèmies i detecció de drogues positives.

  Le regidora de Seguretat, Sara Garés, ha destacat  “la gran tasca que han realitzat estos dies el cos de la Policia Local”.

  Pujar