17 de gener de 2021 17/1/21

Instal·len a Alzira un arc de desinfecció fabricat per una empresa valenciana en temps rècord

Instal·len a Alzira un arc de desinfecció fabricat per una empresa valenciana en temps rècord - (foto 1)
  • L'alcudiana Istobal ha desenvolupat aquests arcs per a lluitar contra el coronavirus i que ja s'estan utilitzant també a Madrid

MÉS FOTOS
Instal·len a Alzira un arc de desinfecció fabricat per una empresa valenciana en temps rècord - (foto 2)
Instal·len a Alzira un arc de desinfecció fabricat per una empresa valenciana en temps rècord - (foto 3)

L'empresa de La Alcudia Istobal, líder en solucions de rentada i cura per a l'automoció, està desenvolupa arcs automàtics per a la desinfecció de EPIs (Equips de Protecció Individual) del personal sanitari, cossos i forces de seguretat i d'emergències, a més d'arcs per a la desinfecció exterior de vehicles amb la finalitat de lluitar contra el COVID-19. La companyia espanyola ha posat a la disposició d'hospitals públics d'Espanya i forces i cossos de seguretat de l'Estat els arcs que han aconseguit fabricar fins al moment amb l'objectiu que puguen ser instal·lats prop d'accessos principals, zones de quarantena, quiròfans, UCI, etc.

De fet, els primers arcs per a vehicles els ha instal·lats ja en l'UME (Unitat Militar d'Emergències) de Torrejón d'Ardoz (Madrid), i a Alzira (València), amb la finalitat d'atendre la desinfecció de vehicles dels hospitals, centres sanitaris i cossos de seguretat de la zona. A més, aquest dimecres ha instal·lat el seu primer arc per a la desinfecció de EPIs també en l'UME de Torrejón d'Ardoz i en els pròxims dies situarà un arc per a la desinfecció exterior de vehicles per a la Policia Nacional de València.

Amb una capacitat per a desinfectar més de 4.000 persones amb EPIs al dia, aquest arc mesura dos metres d'altura i és de fàcil instal·lació, ja que incorpora suports que es poden fixar còmodament al sòl o a qualsevol plataforma. Està compost per huit ruixadors que polvoritzen producte desinfectant sobre els EPIs de sanitaris i forces de seguretat i emergències i s'activen automàticament al seu pas gràcies a un sistema de detecció mitjançant fotocèl·lules que activa els ruixadors d'aquest sistema de nebutlizació.

"Ens hem reinventat amb la fabricació d'aquests equips adequant part de la seua producció perquè el país no es pare i combatre la propagació de la pandèmia", explica el grup en comunicat. En tan sols dues setmanes, Istobal ha adaptat la seua tecnologia d'aplicació de químics sobre vehicles per a la fabricació d'arcs que poden polvoritzar al pas desinfectant sobre els EPIS de sanitaris, cossos de seguretat i d'emergències, de manera ràpida i completa en 15 segons.

Arcs per a la desinfecció exterior de vehicles

Així mateix, Istobal també està produint arcs per a la desinfecció exterior de vehicles sanitaris com a ambulàncies i flotes dels cossos de seguretat de l'Estat. Amb el suport del seu partner en producte químic Betelgeux-Christyens i amb una capacitat mitjana de desinfecció de prop de 1.000 vehicles al dia, aquest sistema està dissenyat per a ruixar els vehicles amb producte biocida i aconsegueix una desinfecció de vehicles de grans dimensions.

El grup espanyol estudia la producció d'arcs per a la desinfecció d'EPIs i per a l'exterior de vehicles a nivell internacional per a combatre la propagació del COVID-19, ja que compta amb nou filials distribuïdes a Europa i Amèrica.

Pujar