elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gómez demana a Puig un finançament just en serveis socials que no deixe ningú enrere

Gómez demana a Puig un finançament just en serveis socials que no deixe ningú enrere

  Hui ha tingut lloc una reunió telemàtica dels representants de diferents Ajuntaments de la Comunitat a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i les Diputacions de les tres províncies amb el cap del Consell.

  Des de la FVMP es considera prioritària la participació de totes les administracions i institucions per a fer una labor conjunta en benefici de la ciutadania i així es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics, una declaració institucional en la qual es reclama la disposició als ajuntaments per a combatre les conseqüències de la crisi provocada pel Covid-19 i la necessitat de mantindre la coordinació amb la Generalitat per a afrontar units l'eixida d'esta pandèmia.

  En esta primera reunió s’han abordat els continguts prioritaris per a la reconstrucció, sent conscients que són molts els assumptes i mesures a abordar. S’han estructurat les intervencions al voltant de 6 blocs: serveis socials, turisme, hisenda, agricultura, despoblació i indústria.

  Al primer bloc, ha intervingut l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i ha subratllat la tasca dels Serveis Socials municipals i ha insistit en la necessitat de comptar amb els recursos econòmics suficients per a poder atendre en primera instància les persones: “Els ajuntaments som l’atenció primerenca en ests casos, qui coneix la realitat de les persones i les necessitats de manera immediata. Cal tindre el finançament per a no deixar ningú enrere”

  A més, també ha abordat la necessitat de reforçar les plantilles d’atenció domiciliària això comi millorar les plataformes informàtiques que permeten abreujar la concessió d’ajudes.

  Per últim, ha manifestat la necessitat d’engegar una campanya informativa per a donar a conéixer les possibilitats del Fons per a la Renda Valenciana d’Inclusió.

  Pujar