15 d’octubre de 2019 15/10/19

La Generalitat decreta el risc extrem d’incendi forestal

La Generalitat decreta el risc extrem d’incendi forestal - (foto 1)

L’actual situació d’onada de calor que s’estendrà al llarg del cap de setmana augmenta el risc d’incendi forestal als màxims nivells i des d’anit el Centre de Coordinació d’Emergències ha decretat el risc extrem almenys per a hui, 28 de juny, i demà, 29 de juny. De cara a diumenge i dilluns també s’alerta d’un possible risc.

La Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Transició Ecològica recorda a la ciutadania que:

1.- En dies com el de hui, en què el nivell de preemergència davant risc d’incendis forestals s’establix al nivell 3, risc extrem de perillositat d’incendis, està prohibit fer cremes i s’han de suspendre tots els treballs o activitats que puguen suposar un greu risc d’incendi en sòl forestal.

2.- Els dies de major intensitat de calor, des d´avuí divendres 28 de juny fins dilluns 1 de juliol, el paratge natural municipal de la Murta i de la Casella es tancaran al públic per la seguretat dels visitants i per prevenció d’incendis a l’espai natural.

3.- No es recomana fer rutes senderistes ni activitat esportiva per les nostres muntanyes en les hores centrals dels dies de més calor.

4.- Evita l’ús del foc domèstic, paellers i barbacoes, a les urbanitzacions i nuclis habitats en l’entorn forestal.

5.- Queda prohibit l’ús festiu-recreatiu del foc en sòl forestal, adjacent o amb una proximitat inferior a 500 metres de terreny forestal.

6.- Davant qualsevol indici de foc en l’entorn forestal crida al telèfon d’emergències 112 i comunica-ho, l’avís primerenc és fonamental de cara a la ràpida extinció dels conats d’incendi.

Previsions meteorològiques

Ahir ja vam registrar valors entre els 36º i 38ºC en molts punts del nostre territorio, sobretot pel sud de la Comunitat. Les previsions del meteoròleg Jovi Esteve ens indiquen que hui les temperatures encara pujaran més de manera general i serà demà dissabte quan tocaran sostre. 

El dia presentarà un perfil sufocant i també bascós ja que el vent de component marítima continuarà entrant estos dies a les nostres comarques. Per tant, una cosa seran els valors que marquen els termòmetres i altra, ben diferent, la sensació tèrmica que notarem i que serà prou més alta per culpa de l'elevada humitat ambiental que tindrem.

El cel estarà ras i el sol lluirà durant tota la jornada.

Actualització de dades al 112

Per a més informació sobre l’estat del nivell de preemergència es pot consultar el web del 1·1·2 CV www.112cv.gva.es i el twitter @GVA112.

En cas de produir-se incidències importants, pots facilitar informació al Centre de Coordinació d’Emergències pels canals habituals o mitjançant el telèfon d’emergències “1·1·2 Comunitat Valenciana”.

ocultar
La Generalitat decreta el risc extrem d’incendi forestal
Pujar