30 d’octubre de 2020 30/10/20

Les festes de Moros i Cristians de la Vila d'Alzira han sigut hui declarades Festa d'Interés Turístic Local

Les festes de Moros i Cristians de la Vila d'Alzira han sigut hui declarades Festa d'Interés Turístic Local - (foto 1)

    El passat mes de febrer l'Associació de les Festes de Moros i Cristians de la Vila d'Alzira van mantindre una reunió de treball amb la regidora de Patrimoni Cultural, Turisme i Festes, Isabel Aguilar, en la que li van transmetre la voluntat d'obtenir la declaració de Festa d'Interés Turístic Local, motiu pel qual la regidora va encomanar l'estudi de valoració tant dels valors festius, culturals, tradicionals, així com d'altres aspectes rellevants d'esta festa.

    Fet l'estudi corresponent es va determinar que el Moros i Cristians complixen els requisits als que fa referència el Decret 119/2006, de 28 de juliol, del Consell, regulador de les declaracions de festes, itineraris, publicacions i obres audiovisuals d'interés turístic de la Comunitat Valenciana (DOGV núm. 5315 de 01.08.2006). per tant es va donar curs a la tramitació a la Conselleria de Turisme.

    Després de 15 anys de celebració els Moros i Cristians de la Vila d'Alzira estan d'enhorabona, ja que les tasques de documentació aportades pels tècnics de Patrimoni Cultural i Turisme han servit per atorgar el títol honorífic de Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana a les festes de Moros i Cristians de la Vila d’Alzira, tal i com s'arreplega en la publicació del Diari Oficial de la Comunitat Valenciana en data de 14 de setembre de 2016.

    Isabel Aguilar, regidora de Festes, Patrimoni Cultural i Turisme, felicita a tots els que fan possible esta festa que hui dona un pas més en la seua consolidada trajectòria dins del calendari festiu de la nostra ciutat, a més d'animar a tots els integrants de l'associació a continuar engrandint esta festa.

    Pujar