6 de juliol de 2020 6/7/20

La Falla Sant Joan d'Alzira guanya el premi Comfet al millor llibret infantil de 2019

La Falla Sant Joan d'Alzira guanya el premi Comfet al millor llibret infantil de 2019 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Falla Sant Joan d'Alzira guanya el premi Comfet al millor llibret infantil de 2019 - (foto 2)
  La Falla Sant Joan d'Alzira guanya el premi Comfet al millor llibret infantil de 2019 - (foto 3)

  La Falla Sant Joan d'Alzira ha sigut la guanyadora del premi Comfet (Comissió d’estudis fallers de Torrent) al contingut infantil en un llibret de falla en la Festa de les Lletres Falleres que va tindre lloc divendres a la nit a la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna, on es van entregar 13 premis.

  La comissió de la Ribera va triar un disseny del tradicional joc de taula "Juegos reunidos" per fer una proposta didàctica al voltant del joc i les falles. La fallera Major infantil de Torrent, Leyre Gallego, ha entregat el premi als guanyadors. Per la seua banda, la fallera major de València, Marina Civera; i la de Torrent, Carmen Raga, van estar presents a l'acte.

  La Falla A.C. Barri de Sant Francesc, d'Oliva, es va erigir com a guanyadora del Premi Lletres Falleres al llibret Més Complet. Pel que fa al Premi Ortifus, el de Millor Portada d'un llibret de falla va ser per a la comissió Selgas Tovar de Xàtiva, mentre que el premi a la Coherència en el Llibret va anar a parar a la falla Sant Nicolau Mosquit de Gandia. El Climent Mata, de disseny i maquetació va ser per a la comissió de Sant Jordi de Xàtiva, mentre que el guardó a nivell autonòmic va ser per a Castielfabib, de València. El Premi Soler i Godes al millor article va ser «Enrònies que perduren», de Ricard Balanzà, per a la falla Oeste de Dénia; i el millor microrrelat va ser per a «Escacs de papallona», de Soledad Ahulló, per a la falla Cantereries d'Alzira.

  Des del punt de vista poètic, «Confitures mètriques» de Salvador Bolufer Femenia per a la falla Av. Burjassot – Joaquim Ballester, de València, es va emportar el premi Malva al Millor Poema Satíric; mentre que el premi Portal de Valldigna per a la Millor Poesia Lírica va ser per al text «Mimètics», de José Antonio Martínez Giner per a la falla Cambro, de Tavernes de la Valldigna.

  Pel que fa als assajos, que atorga la Falla Mocador de Sagunt, el premi Mocador al millor treball en l'àmbit autonòmic va ser per a Rafa Tortosa amb «Les Falles i la política: entre el valencianisme i el poder; segona part (1962-2018)», per a la falla Plaça de Jesús de València; mentre que el premi Emili Llueca al Millor Assaig de la Comarca del Camp de Morvedre va ser per a «Úrsola o la veu de la dona en el segle XV», de Manuel Civera per a la falla Santa Anna de Sagunt. La Millor Piulada de l'any va ser obra de Juanjo Medina Bonilla. La gala se celebrava per primera vegada a Tavernes.

  Pujar