21 de setembre de 2020 21/9/20

El Pla Estratègic «Alzira Avança», concorrerà en la segona convocatòria dels Fons FEDER

El Pla Estratègic  «Alzira Avança», concorrerà en la segona convocatòria dels Fons FEDER - (foto 1)

    L’Ajuntament d’Alzira ha anunciat que concorrerà a la segona convocatòria per a la selecció d’Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (DUSI), amb el Pla Estratègic «Alzira Avança», per a optar a fons europeus FEDER. En aquesta convocatòria per al 2017, que ja ha estat publicada, corresponen per a la Comunitat Valenciana 35.585.000 euros, i s’ha anunciat una tercera davant les nombroses peticions dels municipis.

    Ivan Martínez, regidor responsable de l’Oficina de Projectes Europeus d’IDEA, ha anunciat que es té prevista una reunió de treball amb la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic el pròxim dia 20 d’octubre i es convocarà un Comité de Direcció de l’Ajuntament d’Alzira, amb tots el caps de departament i l’equip de govern, per a millorar l’Alzira Avança.

    L’Alzira Avança es va elaborar amb la implicació de tots els departaments de l’Ajuntament, va ser sotmés als consells municipals on estan entitats i associacions de la nostra ciutat, a més d’una campanya d’informació a la ciutadania. L’estratègia ‘Alzira Avança’ contà amb la unanimitat del ple de la corporació el passat mes de gener del 2016 i sol·licitava, fins 2020, més de 4 milions d’euros (amb un finançament del 50% dels fons europeus FEDER). En aquesta estratègia es contempla la regeneració de les zones més deprimides de la ciutat, una aposta per un model urbanístic més sostenible (amb la peatonalització i carrils bici) i de modernització de l’ajuntament. Per primera volta, l’Ajuntament d’Alzira ha pogut elaborar un Pla Estratègic que ordena les inversions i les accions a emprendre per a aconseguir un desenvolupament urbà realment sostenible, que anem a tractar de completar per a optar a fons de finançament de les diverses administracions.

    Pujar