elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El cuidador d'un ancià a Alzira li buida el compte deixant-li amb només 12 euros

El cuidador d'un ancià a Alzira li buida el compte deixant-li amb només 12 euros
  • La situació econòmica en què ha quedat l'home és d'especial gravetat, de manera que s'ha fet càrrec de la mateixa dels serveis socials d'Alzira

Agents de la Policia Nacional han detingut a la localitat valenciana d'Alzira a un home d'origen espanyol, com a presumpte autor d'un delicte d'estafa, després de guanyar-se la confiança d'un ancià. En un període de dos mesos el compte bancari de la víctima ha quedat amb només 12 euros dels 16.000 que tenia.

Les investigacions es van iniciar al tenir coneixement els policies de la possible estafa soferta per un home de 83 anys presumptament per alguna de les persones que tenien cura d'ell.

La víctima va estar ingressada en diferents períodes de temps entre els mesos de febrer i març d'aquest any, presentant-se en l'habitació de l'hospital dues persones afirmant que hi eren per cuidar-lo. Una vegada que va ser donat d'alta, aquestes haurien conviscut al domicili cuidant de l'ancià.

L'home d'avançada edat hauria donat permís per a l'ús de la seua cartilla bancària només amb l'objectiu d'adquirir els queviures necessaris per al seu manteniment, adonant-se al cap del temps que en el moment que van aparèixer aquestes persones disposava en el seu compte bancari de la quantitat de 16.516 euros, i ara només li quedava 12 euros.

Segons es desprèn de les investigacions, la víctima hauria dipositat la confiança, existint suficients indicis per determinar que s'hauria utilitzat engany suficient, suposadament induint la víctima a realitzar actes de disposició en perjudici seu, arribant a amagar o sostreure a l'ancià de qualsevol procés amb els assistents socials, arribant a respondre a les telefonades que rebia al telèfon mòbil.

La situació econòmica en què ha quedat la víctima és d'especial gravetat, de manera que s'ha fet càrrec de la mateixa dels serveis socials d'Alzira. Per tot això, els agents han detingut un home com a presumpte autor d'un delicte d'estafa, continuant amb les investigacions per aclarir totalment els fets i poder determinar si haurien participat altres persones.

Pujar