elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els comerços locals que empren el valencià poden guanyar un premi

Els comerços locals que empren el valencià poden guanyar un premi
  MÉS FOTOS
  Els comerços locals que empren el valencià poden guanyar un premi - (foto 2)
  Els comerços locals que empren el valencià poden guanyar un premi - (foto 3)

  L’Ajuntament d’Alzira, a través de la Regidoria de Cultura i el Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià (Serval), convoca, per segon any consecutiu, els II Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç Local. Esta campanya està subvencionada, en part, per la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València.

  La finalitat d’estos premis és reconéixer i guardonar l’ús del valencià que fan els comerços i les empreses de la nostra ciutat. S’hi podran presentar, doncs, totes les persones físiques o jurídiques legalment constituïdes que desenvolupen una activitat comercial, de restauració i serveis en establiments ubicats a Alzira.

  L’Ajuntament ha establert dues modalitats. La primera premia l’ús del valencià en la retolació i el material imprès (factures, etiquetatges, albarans, fullets...), i la segona premia l’ús del valencià aplicat a les xarxes socials i les noves tecnologies (pàgines web, Facebook, programari de gestió...). Hi ha un primer premi de 600 € i un segon premi de 400 € per cada modalitat.

  Per a poder participar-hi, caldrà aportar un dossier explicatiu de l’activitat que es duu a terme en l’establiment (màxim 20 fulls) a través de la seu electrònica de l’Ajuntament d’Alzira o presencialment en La Clau. Només es podrà participar en una de les dues modalitats. El termini per a inscriure’s a estos premis comença el 19 de maig i finalitza el 6 de juny de 2022. Per a obtindre més informació, podeu escriure un correu a l’adreça electrònica del Serval (serval@alzira.es) o telefonar al 661 523 117.

  Enguany, com a novetat, la campanya «El comerç d’Alzira parla valencià», dedica una especial atenció als forns locals per tal de fomentar el comerç de proximitat. El Serval repartirà a tots els forns i pastisseries unes bosses de tela per al pa que porten impreses els noms de productes elaborats al forn tradicional i que tenen una gran acceptació entre els clients. El regidor de Cultura, Alfred Aranda, i la tècnica del Serval, Andrea Maravilla, han començat hui este repartiment, que ha rebut una excel·lent acollida per part dels següents forns i pastisseries: Bernia, Camí Nou, Delicatessen S. Llopis, Albado, Llopis, Camarena, Alonso i Llinares. La resta de forns rebran les seues bosses de pa al llarg d’esta setmana. L’edició és limitada, per tant, cal anar a recollir-la prompte al despatx de pa habitual.

  «És un exemple de normalitat lingüística el fet que els comerços tinguen el nom en valencià (llibreria, forn, carnisseria, pescateria, assessoria,...), com també els cartells, les recomanacions, la publicitat, etc. I que, a més, hi pugues escoltar: Bon dia; què et pose, perla?; a qui lo toca?; ja ho tens tot?; què et dec?; tens canvi?; torna quan vulgues; ací dona gust comprar.... El valencià és llengua de proximitat, de confiança i ens identifica com a poble. Si volem mantenir-la viva i donar-li el prestigi que es mereix, hem de potenciar-la i emprar-la en tots els llocs i situacions», ha manifestat el regidor de Cultura, Alfred Aranda.

  Pujar