22 de setembre de 2020 22/9/20

Comença a l’Alquierieta el Festival de Murals Artístics AlqueriARTE 2019

Comença a l’Alquierieta el Festival de Murals Artístics AlqueriARTE 2019 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Comença a l’Alquierieta el Festival de Murals Artístics AlqueriARTE 2019 - (foto 2)
  Comença a l’Alquierieta el Festival de Murals Artístics AlqueriARTE 2019 - (foto 3)

  Per segon any consecutiu el barri de l’Alquierieta celebra el festival AlqueriARTE, un festival artístic en el qual veïnes i veïns del barri i del municipi d’Alzira realitzaran 4 murals participatius, guiats per artistes de reconegut prestigi.

  El primer mural es va pintar dimecres passat 29 de maig, al parc del carrer Trafalgar. El muralista Arturo López, membre del col·lectiu “De tripas Aerosol” va ser l’encarregat de coordinar este mural. Arturo fa diversos anys que participa en nombrosos festivals, així com en exposicions individuals i compartides i les seues obres es poden disfrutar en nombroses ciutats.

  Per a la realització del mural ha comptat amb la implicació de l’Espai Jove, grup d’adolescents del barri de l’Alquierieta que es reunix setmanalment i que desenvolupa diferents activitats d’oci i temps lliure, acompanyats per la fundació Cepaim i el Centre de Participació Ciutadana. Han participat en el disseny del mural aportant nombroses idees i reflexions sobre temes molt interessants que han  pogut plasmar en el mural.

  Cada vegada que es pinta un mural es visualitzen les enormes possibilitats de l’art, i més concretament des de la nostra òptica l’utilitzem com una eina de convivència i trobada social.

  Al mateix temps que s’activa este espai s’aprofita per a reflexionar amb els diferents grups sobre temes com la diversitat cultural, la cultura de la pau, la igualtat entre hòmens i dones o la protecció de l’entorn.

  Esta activitat està organitzada pel Centre de Participació Ciutadana, centre adscrit a l’Àrea de Serveis Socials i Innovació Social de l’Ajuntament d’Alzira i per la Fundació Cepaim, i finançada pel Ministeri de Treball i la Unió Europea a través del “Programa per a la promoció de la integració i la convivència intercultural en l’àmbit educatiu”.

  Pujar