30 de novembre de 2020 30/11/20

Ciutadans denuncia el “catastrazo” del PP i el tripartit

  La portaveu de Ciutadans (Cs) d'Alzira, María José Llopis, ha denunciat "les actuacions en relació amb el cadastre del PP i el tripartit", el que Llopis ha denominat "catastrazo". La regidora ha explicat que "en el passat i en el present, cap equip de govern ha pres mesures pensant en la ciutadania, sinó en l'interès recaptatori i en el rèdit partidista".

  Llopis ha explicat que "els impostos han de ser progressius, justos i acords amb la capacitat de qui els ha de pagar, però l'IBI que cobra l'ajuntament d'Alzira en este moment no ho és". Segons ha aclarit la regidora de Cs, "es tracta d'un impost desproporcionat en relació amb el valor actual dels immobles".

  Per això, Llopis ha assenyalat que "no es pot exigir ara mateix regularitzacions sobre un impost que és injust a la base, sobretot a jubilats i persones amb pocs ingressos".

  La portaveu de Cs ha recordat que "si es revisaren els valors cadastrals s'ingressaria menys per l'impost de l'IBI, i de forma indirecta en altres impostos". També ha afegit que "potser això explica la inactivitat del PP abans i del tripartit ara".

  Així mateix, Llopis s'ha preguntat si "podria considerar-se això com prevaricació judicial, i un cobrament d'ingressos de manera indeguda". "Hauria de ser així si fem servir els mateixos termes de l'actual equip de govern per a explicar la forçosa necessitat d'aplicar la regularització sol·licitada pel PP en el passat", ha conclòs.

  Pujar