elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alzira valora la situació meteorològica de cara als propers dies

Alzira valora la situació meteorològica de cara als propers dies

  L’Ajuntament d’Alzira ha celebrat este matí una reunió per a valorar la situació climatològica adversa que anuncien les previsions de pluja en quantitat elevada a partir de demà.

  L’alcalde, Diego Gómez, la Regidora de Seguretat, Sara Garés, El Regidor de Serveis Públics, Fernando Pascual els tècnics municipals dels departaments d’Infraestructures, Oficina Tècnica i Policia Local han assistit a esta reunió en la que s’ha fet una valoració de les possibles actuacions en funció de les situacions de pluja.

  “Estem molt atents a l’evolució de les previsions de l’oratge. Tots els dispositius al nostre abast estan preparats” assegura l’alcalde.

  A la reunió s’ha programat fer un seguiment exhaustiu de les pluges als diferents punts de la Ciutat, especialment als barrancs, el Canal de les Bases, la zona alta del Respirall i el Racó. En primer lloc s’ha procedit de manera immediata a revisar les infraestructures del municipi al Canal de les Bases i esta mateixa setmana s’han comprovat el correcte funcionament dels dispositius automàtics del Pont de Xàtiva al Barranc de la Casella.

  A hores d’ara s’han portat a terme les tasques de neteja dels albellons especialment en les zones amb més arbratge, per tal de facilitar el pas de l’aigua. A més, com indica el protocol de pluja, en cas de que es decrete preemergència taronja es procediria a obrir les trapes dels claveguerams.

  Ahir per la vesprada ja es va celebrar una primera reunió amb serveis Públics, Aigües de València i l’empresa FCC per tal de coordinar les possibles actuacions.

  Tota la informació estarà a l’abast dels ciutadans i ciutadanes a través de les xarxes Socials de l’Ajuntament d’Alzira, Alzira Ràdio i Policia Local.
  A més es pot consultar la previsió meteorològica a la web www.alzira.es.

  Consells Pluja 112

  • Informa't del nivell de risc del teu municipi i si el lloc on vius està situat en una zona inundable.
  • Revisa la vivenda. Neteja les baixants i canalitzacions.
  • Procura estar informat de l'evolució de la situació.
  • Informa’t de l’evolució de la situació pels mitjans de comunicació més fiables i no propagues rumors o notícies exagerades de danys.
  • Retira els vehicles de les zones que puguen inundar-se i allunya't de les riberes dels rius i barrancs.
  • Circula preferentment per carreteres principals i autopistes, moderant la velocitat i mai creues amb el teu vehicle guals que salven barrancs o altres trams de carretera si estan inundats.
  • Per a més informació també poden consultar la web del 112 CV: www.112cv.gva.es 

  Pujar