29 de març de 2020 29/3/20

Alzira valora la situació meteorològica de cara als propers dies

Alzira valora la situació meteorològica de cara als propers dies - (foto 1)

  L’Ajuntament d’Alzira ha celebrat este matí una reunió per a valorar la situació climatològica adversa que anuncien les previsions de pluja en quantitat elevada a partir de demà.

  L’alcalde, Diego Gómez, la Regidora de Seguretat, Sara Garés, El Regidor de Serveis Públics, Fernando Pascual els tècnics municipals dels departaments d’Infraestructures, Oficina Tècnica i Policia Local han assistit a esta reunió en la que s’ha fet una valoració de les possibles actuacions en funció de les situacions de pluja.

  “Estem molt atents a l’evolució de les previsions de l’oratge. Tots els dispositius al nostre abast estan preparats” assegura l’alcalde.

  A la reunió s’ha programat fer un seguiment exhaustiu de les pluges als diferents punts de la Ciutat, especialment als barrancs, el Canal de les Bases, la zona alta del Respirall i el Racó. En primer lloc s’ha procedit de manera immediata a revisar les infraestructures del municipi al Canal de les Bases i esta mateixa setmana s’han comprovat el correcte funcionament dels dispositius automàtics del Pont de Xàtiva al Barranc de la Casella.

  A hores d’ara s’han portat a terme les tasques de neteja dels albellons especialment en les zones amb més arbratge, per tal de facilitar el pas de l’aigua. A més, com indica el protocol de pluja, en cas de que es decrete preemergència taronja es procediria a obrir les trapes dels claveguerams.

  Ahir per la vesprada ja es va celebrar una primera reunió amb serveis Públics, Aigües de València i l’empresa FCC per tal de coordinar les possibles actuacions.

  Tota la informació estarà a l’abast dels ciutadans i ciutadanes a través de les xarxes Socials de l’Ajuntament d’Alzira, Alzira Ràdio i Policia Local.
  A més es pot consultar la previsió meteorològica a la web www.alzira.es.

  Consells Pluja 112

  • Informa't del nivell de risc del teu municipi i si el lloc on vius està situat en una zona inundable.
  • Revisa la vivenda. Neteja les baixants i canalitzacions.
  • Procura estar informat de l'evolució de la situació.
  • Informa’t de l’evolució de la situació pels mitjans de comunicació més fiables i no propagues rumors o notícies exagerades de danys.
  • Retira els vehicles de les zones que puguen inundar-se i allunya't de les riberes dels rius i barrancs.
  • Circula preferentment per carreteres principals i autopistes, moderant la velocitat i mai creues amb el teu vehicle guals que salven barrancs o altres trams de carretera si estan inundats.
  • Per a més informació també poden consultar la web del 112 CV: www.112cv.gva.es 

  Pujar