elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alzira tracta l’estat de la Sanitat Vegetal

  • Divendres 18 de juny a la sala Rex Natura

El proper divendres 18 de juny se celebra a Alzira la Jornada de l’Estat de la Sanitat Vegetal en el Caqui, organitzada per la Càtedra d’Innovació i Recerca Clau-Idea de Ajuntament d’Alzira i la Universitat Politècnica de València.

A les 17 hores de la vesprada, s’encetarà esta jornada a la sala Rex Natura d’Alzira, amb la inauguració i obertura per part de la Consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà i el Secretari Autonòmic d'Agricultura, Roger Llanes.

També assistiran i donaran la benvinguda l’Alcalde d’Alzira, Diego Gómez i el Director de la Càtedra d’Innovació i Recerca CLAU-IDEA i catedràtic de l’Escola d’Agrònoms, Bernardo Pascual.

Al llarg de 6 intervencions breus es tractarà la problemàtica de les plagues del cultiu del kaki que estan dirigides principalment a llauradors de la producció del caqui, amés d’associacions, cooperatives i empreses relacionades.

Programa

  • Antonio Vicent Civera. Dr. Enginyer Agrònom. Cap de la Unitat de Micologia del Institut Valencià d’Investigacions Agràries
  • Vicente Dalmau Sorli. Enginyer Agrònom. Cap del Servei de Sanitat Vegetal i  Protecció Fitosanitària; Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació
  • Antonia Isabel Soto Sánchez. Enginyera Tècnica Agrícola; Dra. en Biologia
  • Professora Titular de Universitat, Dep. d'Ecosistemes Agroforestals.
  • Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural; U.P.V.
  • José María Soler Feliu. Dr. Enginyer Agrònom. Bayer CropScience
  • Ana Arévalo. Professional d’Agrobio
  • Pablo Mollá Inglada. Enginyer Agrònom. CORTEVA Agriscience

Moderador de la jornada: Alberto San Bautista, Director de l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural.

A més, hi haurà una pausa en la que es podrà degustar un aperitiu per a tots els assistents.

Càtedra d’Innovació i Recerca Clau-Idea

El passat mes de novembre, en la Universitat Politècnica de València, va tindre lloc la signatura d’esta càtedra a càrrec de l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i del rector de la universitat, Francisco Mora. Es tracta d’un acord dirigit fonamentalment a la promoció i el desenvolupament de la investigació i innovació en l'àmbit tecnològic tant en el camp agrari com mediambiental.

Dins de les matèries tractades, s’ha encetat la planificació per a crear un microweb que arreplegue el contingut de la càtedra, la seua difusió a tots els interessats, així com s’ha indicat que l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural de la UPV,  en col·laboració amb l'Ajuntament d'Alzira seran l’escenari per a portar a terme les diferents activitats de formació, col·laboracions, beques, conferències o per a portar a terme la gestió de pràctiques en empreses.

Pujar