elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alzira prega a la ciutadania que extreme les precaucions davant la pujada de temperatures que s’espera per al cap de setmana

Alzira prega a la ciutadania que extreme les precaucions davant la pujada de temperatures que s’espera per al cap de setmana

    La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira informa que a partir del pròxim dissabte 21 de maig i fins al dilluns 23 s’espera un significatiu ascens de les temperatures diürnes acompanyat de vent de ponent en l’últim dia, i aconsella la ciutadania que extreme les precaucions amb l’ús del foc agrícola i qualsevol altra activitat que puga suposar un risc d’incendi forestal.

    El regidor d’Agricultura i Medi ambient, Pep Carreres, indica que davant de l’ascens de les temperatures cal que es tinguen en compte les mesures de prevenció lligades a l’ús del foc en les cremes agrícoles, com són l’execució en cremadors agrícoles, la disponibilitat d’aigua per al control del foc i el compliment dels horaris establerts als permisos de crema. Recorda, també, que les cremes agrícoles que es realitzen en totes aquelles parcel·les que es troben dins de l’àrea d’afecció del Pla Local de Cremes, sols podran realitzar-se amb el permís de cremes i quan el risc per incendi forestal siga baix/moderat (alerta 1).

    Actualment es poden realitzar cremes agrícoles amb el permís del període de cremes ordinari, que finalitzarà el pròxim 31 de maig. A partir de l’1 de juny i fins al 30 de juny, sols podran cremar les parcel·les agrícoles que tinguen cultivades varietats tardanes de cítrics i i hauran de sol·licitar l’autorització de crema expressa per este fi.

    L’Ajuntament d’Alzira prega la col·laboració de la ciutadana per a la detecció de fums sospitosos, ja que l’avís primerenc d’un conat d’incendi forestal al 112 és una gran ajuda de cara a la seua immediata extinció.

    Pujar