elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

CS Alzira demana més mesures de suport a l'agricultura

CS Alzira demana més mesures de suport a l'agricultura
  • Vidal: “Urgeixen plans específics per al sector, també d'eficiència energètica, i garantir que les ajudes arriben als agricultors”

El portaveu i regidor de Ciutadans (CS) Alzira, Miguel Vidal, ha registrat una moció per al pròxim ple en la qual demana que el “Ajuntament d'Alzira inste a la Generalitat a implementar més ajudes al sector agrícola després d'un any que l'associació AVA-ASAJA ha qualificat de ‘negre’ per al camp valencià”.

En primer lloc, ha detallat, “sol·licitem un pla per a compensar la pujada dels costos de producció i augmentar la seua competitivitat en el mercat nacional i internacional”. “La moció també detalla que el pla haurà de comptar amb la col·laboració de tots els agents implicats del sector”, ha destacat Vidal, al mateix temps que ha defensat “comptar amb els agricultors per a ajudar-los de veritat a solucionar els problemes”.

En segon lloc, ha concretat, “cal també un Pla Estratègic d'Eficiència Energètica, que compte amb el finançament de fons europeus, per a reduir el cost energètic”. “La modernització de moltes entitats de reg col·locant plaques solars, necessiten un pla extraordinari i especial de suport econòmic i financer per a poder aconseguir-ho”, ha argumentat.

Finalment, ha advertit l'edil de la formació liberal, “no sols cal aprovar ajudes, sinó que cal garantir que arriben”. En aquest sentit, ha destacat que un estudi tècnic d’AVA-ASAJA revela que “més del 70% dels titulars d'explotacions agràries de la Comunitat Valenciana es queden fora de les ajudes destinades a fertilitzants i que el Govern restringeix les ajudes a quasi la meitat dels agricultors de la Comunitat Valenciana, que no perceben ajudes de la PAC”.

Pujar