elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alzira celebra una nova edició d'Orienta't

Alzira celebra una nova edició d'Orienta't
  MÉS FOTOS
  Alzira celebra una nova edició d'Orienta't - (foto 2)

  Del 27 al 31 de març la Casa de la Cultura d'Alzira, acull una nova edició d'Orienta't. Es tracta d'unes jornades dirigides a estudiants en les que es pot accedir a tota la informació necessària per a decidir el futur acadèmic i professional; estudis, activitats de dinamització i estands dels diferents centres educatius.

  Un total de 18 estands entre col·legis, centres de formació professional, universitats, Escola Oficial d'Idiomes, Idea o el Centre d'informació Juvenil entre altres, que pots visitar a la Casa de la Cultura en el carrer Escoles Pies, 4.

  L'alcalde, Diego Gomez i el regidor de Joventut, Albert Furió, han acompanyat este matí al Secretari General de l'Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí a la cloenda del programa Jove Oportunitat (JOOP) on han participat 13 joves d'Alzira. La iniciativa, celebrada també a altres 18 municipis, ha suposat per als joves un lloc de reflexió junt a pedagogs i monitors amb amplia experiència, sobre el seu projecte de vida professional i per a adquirir les ferramentes necessàries per a eixir de la seua situació actual de desmotivació i inactivitat.

  A continuació, l'alcalde, Diego Gómez, el regidor de Joventut, Albert Furió i el regidor d'Educació, José Grau, han visitat els estands per tal de conéixer de primera mà l'oferta informativa per als alzirenys i alzirenyes. Posteriorment han assistit a la inscripció i orientació del programa de garantia Juvenil que ha portat a terme Cayetano Sánchez del SERVEF i Maite Vives del Centre d'Informació Juvenil de l'Ajuntament d'Alzira que han donat a conéixer esta iniciativa europea dirigida a joves de 16 a 29 anys que no treballen ni estudien.

  Dilluns va ser el dia especial d'universitats i estudis superiors, on els orientadors dels estands van atendre presencialment tots els interessats. A més va tindre lloc la xarrada "Ser bomber, uns professió, una vocació" a càrrec de Bernardo Mascarell, cap del Parc de Bombers d'Alzira que va incloure la projecció i col·loqui per tal de conéixer esta apassionant professió, els requisits d'accés, estudis o les principals actuacions."

  Demà dimecres, a les 12 h del migdia se celebrarà la xarrada "La Universitat a distància a Alzira. Vols estudiar en la UNED?" a càrrec de Cristina Moya, coordinadora del Curs d'Accés Directe a la Universitat del Centre UNED Alzira-València Francisco Tomás y Valiente, per a donar a conéixer els estudis que la UNED posa a l'abast del l'estudiant així com la forma d'accedir als mateixos, amb proves per a majors de 25, 40 i 45 anys.

  La resta de la setmana es poden continuar visitant els estands i fent consultes als orientadors que estaran atenent als alzirenys i alzirenyes fins al divendres 31 en horari general d'atenció al públic de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i de vesprades de dilluns a dijous de 16 a 18.30 h.

  Pujar