30 de setembre de 2020 30/9/20
Informe d'Avaluació Integral d'Alumnes de 2015

Els alumnes valencians aproven amb nota en l’informe PISA

Els alumnes valencians aproven amb nota en l’informe PISA  - (foto 1)
  • Els resultats situen a la Comunitat Valenciana per damunt de la mitjana espanyola en Ciències i inclús per damunt de la mitjana europea en Lectura

  • En Matemàtiques ens situem lleugerament per davall de la mitjana espanyola

MÉS FOTOS
Els alumnes valencians aproven amb nota en l’informe PISA  - (foto 2)

Hi havia molta expectació per conéixer els resultats i este dimarts s'han fet públics. L'informe d'Avaluació Integral d'Alumnes de 2015, comunament conegut com PISA, que avalua el sistema educatiu a nivell internacional tira bons resultats per a la Comunitat Valenciana.

Resultats positius i superiors a la mitjana espanyola i a l'europea en competències com a Ciències (494) i Lectura (499) . En ambdós disciplines supera l'espanyola (493 i 496) a més superem a la mitjana europea en Lectura (493) mentres que en Ciències la igualem.

L'informe, que es realitza cada tres anys, fa una foto fixa del sistema educatiu i permet analitzar les deficiències amb un clar objectiu de millora. El d'enguany era a més el primer en que totes les comunitats autònomes han participat pel que permet una millor comparació no sols a nivell nacional sinó també internacional.

En línies generals, han participat 37.000 estudiants espanyols en total, en la seua major part de quart d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) de quasi 1.000 col·legis i instituts de tot el país.

Per puntuació, Castella i Lleó és l'autonomia amb major puntuació en Ciències (519) per davant no sols de la mitjana d'Espanya sinó també dels països de l'OCDE (493) i la Unió Europea (495) . Li seguixen Madrid, Navarra, Galícia, Aragó, Catalunya i, finalment Andalusia, que se situa a la cua amb 473 punts en esta matèria.

La puntuació obtinguda en Ciències (494) i Lectura (499) és més alta no sols que la mitjana espanyola (493 i 496), sinó que inclús en la segona competència supera a la mitjana d'Europa i de l'OCDE (494 i 493) . Els responsables de l'informe apunten a 'l'índex social, econòmic i cultural' de les autonomies com un factor que pot representar més del 50% de la variació en les puntuacions.

Les últimes dades de l'informe PISA apunten a més a una millora respecte a l'últim informe realitzat. D'altra banda, Espanya aconseguiria per primera vegada en ciències i lectura a la mitjana dels països de l'OCDE. Totes les dades es poden consultar en la web oficial de l'informe, http://www.oecd.org/pisa/home/.

Pujar