21 de setembre de 2020 21/9/20

L’estrena mundial de ‘La consagració de la primavera’, d’Ígor Stravinsky, enceta la programació de la capital cultural valenciana

L’estrena mundial de ‘La consagració de la primavera’, d’Ígor Stravinsky, enceta la programació de la capital cultural valenciana - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L’estrena mundial de ‘La consagració de la primavera’, d’Ígor Stravinsky, enceta la programació de la capital cultural valenciana - (foto 2)

  La regidora de Cultura, Aurora Serrat, ha present el Concert Commemoratiu dels 20 anys de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana que interpretarà a Altea ‘La consagració de la primavera’, d’Ígor Stravinsky. Es tracta d’un espectacle de música i dansa que arriba a Altea com a estrena mundial. ‘’És un honor per al nostre poble que s’haja decidit que s’estrene ací’’, ha manifestat Serrat.

  A més d’això, ha volgut destacar que aquesta és la primera producció que arriba a Altea amb motiu de la capitalitat cultural valenciana que ostenta el municipi. ‘’Com sabeu la nostra localitat ha sigut premiada amb aquest reconeixement per la varietat i qualitat del programa cultural que ve oferint durant els últims anys. A totes eixes propostes hem de sumar el que enguany ens ofereix la Generalitat Valenciana’’.

  La regidora ha parlat de ‘La consagració de la primavera’ i l’ha definida com ‘’una d’eixes obres úniques que romanen eternament transgressores’’.

  Des de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana han volgut impulsar la creació d’una jove companyia de dansa, per a una producció de ballet d’Ígor Stravinsky, junt a l’estrena absoluta del ballet ‘El fil d’Ariadna’ del jove compositor valencià, Marc Garcia Vitoria.

  Com ha explicat la regidora ‘’contarem damunt l’escenari amb 104 músics i 18 ballarins, que estaran baix la direcció musical de Pablo Rus Brosseta, i la direcció escènica i coreografia d’Asun Noales’’.

  Amb motiu de la capitalitat cultural i perquè tothom puga gaudir d’este espectacle, el concert tindrà un preu especial de 8 euros. Les entrades ja estan a la venda a Palau Altea.

  Aurora Serrat ha convidat a tota la ciutadania d’Altea i comarca i a tots els que ens visiten en estos dies ‘’a gaudir d’una obra mestra, i per això en agradaria que ens acompanyareu el dia 28 de juliol a les 21 hores a Palau Altea’’.

  Avanç de la programació cultural amb motiu de la capitalitat cultural valenciana

  La regidora també ha avançat la nodrida programació cultural que es podrà gaudir a Altea enguany. ‘’ ‘La consagració de la primavera’ enceta una important programació cultural que continuarà al mes d’octubre amb el Cor de la Generalitat Valenciana; el concert de Capella de Ministers dins de ‘Sonora, circuit de la música valenciana’. Al mes de novembre contarem amb l’Òpera Tirant lo Blanc i el Festival d’Orquestres de Bankia. A més d’exposicions, cine i teatre que ja anunciarem‘’.

  Pujar