elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Euro Altea informa de l'augment de pressupost de les mobilitats Erasmus

Euro Altea informa de l'augment de pressupost de les mobilitats Erasmus

  El passat 11 de desembre, el Parlament Europeu i els Estats membre de la UE, aconseguien l'acord per a incrementar el finançament sobre els el projecte ERASMUS+ i la creació del programa ‘Europa Creativa’ (2021-2027).

  Mari Laviós, responsable de l'Oficina de Projectes Europeus, Euro Altea, s'ha mostrat entusiasmada, “és una gran setmana per a la Unió Europea i els europeus, i és que els últims dies han arribat carregats de notícies molt positives per als programes i projectes europeus als quals poden optar des d'Altea”.

  L'edil ha explicat que el programa ERASMUS+ és el programa estrella d'Europa. “Este programa ha aconseguit que els joves europeus, des de fa dècades, experimenten i transmeten l'essència europea, que superen barreres entre els països europeus i fomenten les relacions entre països, creant el que anomenem la generació ERASMUS”, ha destacat l'edil.

  El programa no sols es dirigeix a joves universitaris amb bons resultats, sinó que abasta tot tipus d'educació, des de la infantil a la professional. Este èxit ha permès arribar a l'acord d'aprovació de l'augment del pressupost dirigit a este programa, amb més de 26.000 milions d'euros.

  Així mateix, el nou programa ‘Europa Creativa’, és una excel·lent notícia per al sector de la Cultura i Creativitat d'Europea ja que permetrà finançar més projectes culturals i audiovisuals, per a ajudar estos sectors a recuperar-se de la COVID-19, amb un pressupost de més de 2.400 milions d'euros.

  L'objectiu d'este increment de pressupost, és que estes programes no patisquen les conseqüències després de la crisi de la COVID-19 i ajuden en si mateixos a pal·liar-les, a més de desenvolupar programes innovadors, més inclusius, igualitaris i ecològics. S'espera que el programa desenvolupe noves oportunitats i es flexibilitze per a arribar a més alumnes i alumnes.

  L'acord sobre el nou programa Erasmus+ és sinònims de més oportunitats per als joves. Laviós ha destacat que “des d'Euro Altea ja estem preparant les pròximes convocatòries per a presentar projectes europeus que aposten pels joves amb menys oportunitats. Estos projectes ens ajudaran a continuar amb la labor iniciada en la internacionalització del municipi”.

  Per a més informació es pot consultar la pàgina web https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/node_es.

  Pujar