6 de desembre de 2019 6/12/19

Elena Salvador Cortés, nova reina de les Festes del Crist del Sagrari 2017

Elena Salvador Cortés, nova reina de les Festes del Crist del Sagrari 2017 - (foto 1)

  Palau Altea acollia el passat divendres el nomenament de Càrrecs de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai, la presentació de la Cort d'Honor i l'elecció de la Reina de les Festes del Crist del Sagrari 2017. Com a novetat, i per primera vegada degut a la falta de comissió de les festes del Crist, s'ha triat a la reina de les festes en aquest acte de proclamació dels càrrecs festers de Moros i Cristians.
  La reina infantil de 2016, Irene Hidalgo, va ser l'encarregada de fer l'extracció del nom de la candidata, i la reina major de 2016, Magda Orozco, va llegir el nom de la seua successora en el càrrec, que va recaure en Elena Salvador Cortés, de 16 anys.

  L'esdeveniment donava inici a la programació d'actes del Mig Any que s'ha celebrat este cap de setmana en honor a Sant Blai, patró de la localitat. L'acte va estar organitzat per la Federació de Moros i Cristians Sant Blai i va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Altea a través de la regidoria de Festes. Prop de mil assistents van donar la benvinguda als nous càrrecs entre ells l'alcalde d'Altea, Jaume Llinares i el regidor de Festes, Vicent Ripoll.

  Acompanyaran a Elena Salvador la seua Cort d'Honor composada per un grup de cinc joves d'entre 15 i 17 anys, dos xiquetes de 7 i 9 anys, i tres xiquets de 7 anys. Seguidament, va tindre lloc el nomenament oficialment i la proclamació dels càrrecs festers de 2017, encapçalats pels reis moro i cristiana, Raúl Morán, de la filà Arsem, i Feli Sàiz, de la filà Conqueridors. La resta de càrrecs són Lydia Junquera i José Vicente Ivars (ambaixadors mora i cristià), María José Parra i Anabel Antón (abanderades mora i cristiana), i Jonatan Garófano i Sergio Alguacil (abanderats moro i cristians de la Federació) i els càrrecs infantils Quico Pérez i Marc Mora (alferes moro i cristià).

  Finalment, l'alcalde d'Altea felicitava a tots els càrrecs festers de Moros i Cristians i a la reina, Elena Salvador, juntament amb la seua cort d'honor. Per la seua banda, Vicent Ripoll donava ''l'enhorabona a la Reina del Crist, Elena Salvador i Cort d'Honor, d'igual manera que vull felicitar als Càrrecs dels bandols Moro i Cristià encapçalats per Raúl Moran, Rei Moro i Feli Saiz, Reina Cristiana. És tot un orgull per a mi poder compartir amb vosaltres esta any tan especial per al que vos desitje tot el millor''.

   

  ocultar
  Elena Salvador Cortés, nova reina de les Festes del Crist del Sagrari 2017
  Pujar