24 de novembre de 2020 24/11/20

Continuen els treballs de manteniment i eliminació de canyes a Altea

Continuen els treballs de manteniment i eliminació de canyes a Altea - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Continuen els treballs de manteniment i eliminació de canyes a Altea - (foto 2)
  Continuen els treballs de manteniment i eliminació de canyes a Altea - (foto 3)

  Els treballadors de la PDM d'Altea continuen els treballs de manteniment dels camins forestals de la localitat i les zones limítrofes del Riu Algar. Per a això utilitzen un  tractor amb una trituradora semiforestal el principal objectiu de la qual és reconduir la proliferació dels canyars. Aquests treballs han servit per a netejar i condicionar una gran superfície en tot el terme municipal gràcies a aquest vehicle amb desbrossadora i trituradora destinat al manteniment i neteja de la mala herba que pot suposar un risc per a la propagació d'incendis entre altres qüestions.

  Des de la PDM s'està procedint a triturar la vegetació per a convertir-la en un compost que queda depositat en el sòl, actuant com a abonament natural. I és que aquesta trituradora deixa sobre el terreny un material molt fi que es pot emprar com a compost orgànic per a ús agrícola o de jardineria.

  Els beneficis mediambientals de realitzar trituració consisteixen en la disminució de la contaminació atmosfèrica, la millora de la fertilitat del sòl, l'augment de la capacitat de retenció d'aigua en el sòl, de la matèria orgànica del sòl i de la conservació del paisatge.

  Pujar