23 de febrer de 2020 23/2/20

Nova arreplega de mostres d'excrements canins per a la seua anàlisi a Almussafes

Nova arreplega de mostres d'excrements canins per a la seua anàlisi a Almussafes - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Nova arreplega de mostres d'excrements canins per a la seua anàlisi a Almussafes - (foto 2)
  Nova arreplega de mostres d'excrements canins per a la seua anàlisi a Almussafes - (foto 3)

  L'Ajuntament d'Almussafes va dur a terme ahir dijous 13 de setembre una nova presa de mostres d'excrements d'animals per al seu posterior anàlisi. En esta segona eixida es van arreplegar restes d'un total de 12 excrements, que ja han sigut enviats al laboratori per a la localització dels seus propietaris. La regidora de Medi Ambient destaca "l'enorme col·laboració" de la ciutadania en esta tasca, atés que els seus avisos permeten establir la ruta que seguixen els professionals a l'hora de dur a terme estes arreplegues. Així mateix, destaca que el nombre d'excrements canins en les vies públiques ha disminuït des de l'entrada en vigor de la nova ordenança municipal sobre tinença d'animals però que "encara hi ha gent incívica que no respecta als seus conciutadans". No obstant això, confia "en que acaben entenent que es tracta d'una campanya de què, al final, ens beneficiem tots i totes".

  La campanya impulsada per l'Ajuntament d'Almussafes per a solucionar la problemàtica dels excrements canins abandonats en els espais públics del municipi, denominada 'El poble és de tots', continua avant amb noves accions per part dels distints departaments del consistori. Ahir, dijous 13 de setembre, agents de la Policia Local i personal de la brigada de neteja van realitzar una nova eixida pel nucli urbà per a arreplegar mostres d'ADN caní per a la seua anàlisi per part del laboratori autoritzat Newbiothecnic.

  En total, i com ja va succeir la primera vegada que es va dur a terme una eixida d'estes característiques, el passat mes de juny, es van arreplegar un total de 12 mostres, que seran enviades ara a l'empresa encarregada de la seua anàlisi per a la identificació dels cans i els seus propietaris amb l'objectiu d'interposar les multes que arreplega l'actual ordenança de tinença d'animals, que aconseguixen els 200 euros per no censar els gossos i fins a la mateixa quantitat per no arreplegar les seues deposicions fecals.

  En esta ocasió, l'equip ha arreplegat mostres de distintes zones del municipi, entre les que es troben els parcs Central, Les Palmeres i Residència, així com distints espais d'aparcament públic i pipicanes i altres enclavaments verds del terme municipal almussafense. "Gràcies a la participació dels veïns i veïnes, els agents localitzen d'una manera més ràpida la situació de les excrements, la qual cosa els permet traçar el recorregut que se seguixen", explica la regidora de medi ambient, Teresa Iborra. "La col·laboració ciutadana és imprescindible i ens està ajudant a detectar els llocs on es produïxen un nombre més gran d'irregularitats en este sentit", assegura. L'edil agraïx "esta implicació perquè al cap i a la fi aconseguir una localitat més neta, higiènica i salubre és una tasca conjunta i en este procés totes les persones podem contribuir".

  Un altre fet que destaca la responsable de la campanya és la reducció d'excrements. "No és senzill sensibilitzar la població sobre este problema. Som conscients que és una tasca que necessita temps, però a poc a poc estem avançant. La brigada de neteja ha constatat com des de la posada en vigor d'esta ordenança s'ha reduït el nombre d'excrements en les vies públiques i este és el camí pel qual hem de seguir. Encara hi ha gent incívica que no respecta als seus conciutadans, però confiem en que acaben entenent que es tracta d'una campanya de què, al final, ens beneficiem tots i totes", conclou.

  En cada eixida que es realitza es duen a terme dos servicis distints. D'una banda, s'arrepleguen les mostres que es porten a analitzar per a localitzar el propietari de l'animal i que se li imposen les corresponents sancions i, d'un altre, es procedix a la recollida dels dits excrements per a deixar neta la via pública en la qual s'han trobat. Des del consistori es recalca que en ambdós casos estes tasques són desenrotllades per professionals formades en la matèria.

  La Policia Local recorda l'obligatorietat dels propietaris de registrar els seus gossos en el banc d'ADN caní impulsat per l'Ajuntament d'Almussafes, a més de recomanar la utilització dels espais d'escampament d'animals situats en el nucli urbà.

  Pujar