4 d’agost de 2020 4/8/20

El Frontó d'Almussafes és una de les grans seus de competicions

El Frontó d'Almussafes és una de les grans seus de competicions - (foto 1)
  • La localitat de la Ribera Baixa sempre està disposada a acollir qualsevol competició de pilota valenciana, ja siga tant de nivell professional, competicions de clubs o els Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana

MÉS FOTOS
El Frontó d'Almussafes és una de les grans seus de competicions - (foto 2)

El frontó d'Almussafes ha sigut la seu de les finals de les 4 edicions celebrades del campionat de Frontó Individual del 4 i mitjà en els anys 2016, 2017, 2018 i 2019. En els últims anys també ha albergat moltes finals dels campionats autonòmics de parelles i individual de frontó valencià de clubs, a més, aquest frontó ha estat la seu de les últimes finals del Trofeu President de la Diputació de València que és una competició professional. Aquesta gran seu, no podia ser menys amb els Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana de Frontó, per la qual cosa cada any també cedeix les seves instal·lacions perquè els més joves puguen competir en el magnífic frontó d'Almussafes. Tots aquests esdeveniments es poden celebrar cada any gràcies a l'Ajuntament d'Almussafes, que ha fet un gran esforç per fer una gran reforma del frontó, en la qual s'ha millorat el sòl, el frontis, el sostre, la il·luminació i a més van instal·lar un marcador electrònic fix, amb tota aquesta remodelació l'ajuntament el va inaugurar amb un bonic gest, en el qual es va donar a la instal·lació el nom de “José Ventura”, gran figura i persona que ha treballat incondicionalment per la pilota valenciana en la localitat. Està planificada una nova reforma per a millorar les graderies. El frontó s'ha quedat amb unes dimensions de: 25 m de llarg, 9 m d'ample i 11 m d'altura.

Aquest cap de setmana, aquest mateix frontó alberga les finals de la V edició del Campionat de Frontó Individual del 4 i mig que es disputarán el diumenge al matí a porta tancada, tot i que les finals de primera i segona categoria, es podran seguir en rigorós directe per streaming a través del perfil de Facebook de la Federació de Pilota Valenciana. En la final de la primera categoria s'enfrontarán Adrián de Museros i Arcusa II de Quart de Poblet. Per a Adrián, la instal·lació d'Almussafes li sembla un frontó molt ràpid, en el qual els jugadors amb molta pegada treuen molts beneficis, per la qual cosa a ell no li va massa bé ja que és un jugador tècnic molt complet amb el punt fort de passar moltes pilotes. Per part seua, Arcusa II ha declarat que és un frontó molt noble, les parets tenen bona resposta amb la pilota, per a ell les mesures d'altura i amplitud són perfectes per a jugar amb una bona contracanxa, a més el sòl està en molt bones condicions. Lluís de la Vega, natural d'Almussafes i gran figura de la localitat comenta que el un frontó no té fallades i és perfecte per a les modalitats de les tres parets.

Pujar