19 de febrer de 2020 19/2/20

‘Et Formem’ d’Almussafes organitza una sessió sobre noves tecnologies aplicades a l'administració

‘Et Formem’ d’Almussafes organitza una sessió sobre noves tecnologies aplicades a l'administració - (foto 1)

  Hui, dimecres 19 de setembre, l'alumnat de l'Escola d'Ocupació 'Et Formem' ha participat en una conferència impartida per dos informàtics de l'Ajuntament d'Almussafes, el qui han explicat detalladament les eines utilitzades pel consistori municipal per a facilitar la comunicació amb la ciutadania. La importància d'aspectes com la virtualització, l'administració de sistemes, les pàgines web i les xarxes socials han sigut algunes de les qüestions que s'han tractat durant la trobada, que s'ha celebrat en la sala de conferències del Centre Cultural.

  Les persones participants en l'Escola d'Ocupació 'Et Formem', a través de la qual un total de 10 almussafenyes i almussafenys estan aprenent a crear i publicar pàgines web i a programar amb llenguatges orientats a objectes i bases de dades relacionals mentre reben un salari per açò, continuen endavant amb el programa establit pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF) per a l'any de vigència dels seus contractes.

  A més de les sessions teòriques i la labor de confecció de portals digitals per a l'Ajuntament de la localitat i diverses associacions, tasques que desenvolupen des del passat mes de maig en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de la població, l'alumnat realitza també eixides a empreses especialitzades en el sector i assisteix periòdicament a diferents xarrades en les quals s'aprofundeix en qüestions estretament relacionades amb les esmentades eixides professionals.

  Hui, dimecres 19 de setembre a les 9.30 hores, han participat en una d'aquestes activitats complementàries en la sala de conferències del Centre Cultural d'Almussafes. En ella, els dos funcionaris al front del Departament d'Informàtica de l'ajuntament han abordat la rellevància de ser capdavanters en les noves tecnologies aplicades a l'administració, una conferència en la qual han conegut de prop les eines digitals que utilitza el consistori per a comunicar-se amb la ciutadania. D'aquesta forma, durant el matí s'ha parlat de virtualització, administració de sistemes, pàgines web i xarxes socials, entre altres instruments.

  La ponència s'ha estructurat entorn a quatre temes: l'administració electrònica, els certificats digitals, la seu electrònica del consistori i els sistemes d'informació de l'Ajuntament d'Almussafes. De manera oberta i dinàmica, l'alumnat ha pogut preguntar i resoldre tots els dubtes sorgits durant l'explicació realitzada pels experts en la matèria.

  Programa 'Et Formem'

  "L'interessant d'aquest programa és que les persones seleccionades estan aprenent un ofici que podran desenvolupar en un futur a nivell professional al mateix temps que cobren un sou pel treball realitzat, al que cal sumar els coneixements paral·lels que estan adquirint en àmbits com el de la sensibilització mediambiental", argumenta l'alcalde d'Almussafes i regidor d'Ocupació, Toni González.

  El Servei Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF) li va concedir a l'Ajuntament d'Almussafes una subvenció de 199.830 euros per a posar en funcionament una Escola d'Ocupació 'Et Formem', que ha permés la contractació d'un total de 10 aprenents durant un any a jornada completa. El consistori municipal ha aportat els 5.700 euros restants necessaris per a poder afrontar els costos derivats de la posada en marxa d'aquest programa formatiu mixt d'ocupació i formació.

  Pujar