22 de setembre de 2020 22/9/20

Compromís: "L’Ajuntament d’Almussafes discrimina a aspirants a una beca en funció del seu aspecte físic"

    El passat mes de Juny l'Ajuntament d'Almussafes va publicar les bases per a la realització d'unes pràctiques professionals. En elles s'establia que el procés de selecció constava d'una valoració de mèrits de fins a 14 punts i d'una entrevista d'un màxim de 5 punts. En el cas de l'entrevista les bases establien que es valoraria la idoneïtat al lloc, el coneixement de les tasques específiques del lloc i la capacitat de treball i autonomia en el corresponent departament.

    Arribat al moment de la publicació dels beneficiaris de les beques, persones interessades preguntaren pel barem de l'entrevista i per la puntuació de cada un dels apartats, ja que en la resolució provisional no constava. "Des de l'ajuntament explicaren que no solament valoraven els mèrits i l'entrevista, a més a més també es tenia en compte la presència que tenien les candidates, evidenciant la poca importància de l'entrevista i el poc respecte als coneixements i les idees que puguen aportar".

    Des de Compromís per Almussafes "volem expressar el nostre malestar i rebuig davant d'aquests fets, ja que la valoració en aquest cas dels joves del nostre poble per a l'accés a aquestes beques devia estar estrictament basada en aspectes totalment objectius i rigorosos. Per això instem a l'alcalde Toni González, a què done explicacions sobre aquest fet i aclarisca quina és l'impacte sobre el resultat final d'este tipus de valoracions i si han estat determinants per a l'obtenció o no de la beca".

    Pujar