elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Centre Cultural acull el pròxim dilluns 28 una jornada sobre ciberassetjament

El Centre Cultural acull el pròxim dilluns 28 una jornada sobre ciberassetjament
    MÉS FOTOS
    El Centre Cultural acull el pròxim dilluns 28 una jornada sobre ciberassetjament - (foto 2)

    El pròxim dilluns 28 de novembre se celebrarà en el Centre Cultural d'Almussafes una jornada formativa sobre ciberassetjament organitzada per la Universitat de València i per la Diputació provincial. A partir de les 18 hores, diversos especialistes en aquest àmbit debatran sobre com afrontar un fenomen que s'ha anat incrementant considerablement en els últims anys. Atès que s'expediran certificats d'assistència, és imprescindible la inscripció prèvia en la pàgina web del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València. En la presentació participarà l'alcalde d'Almussafes, Toni González.

    En els últims anys, els casos de ciberassetjament entre menors han augmentat de forma alarmant. L'ús d'Internet, i més concretament de les xarxes socials, ha possibilitat un increment de la violència entre menors que, a causa de les peculiaritats del mitjà, no és senzill detectar i afrontar.

    Per a analitzar aquesta problemàtica d'innegable actualitat, el pròxim dilluns 28 de novembre el Centre Cultural d'Almussafes serà l'escenari en el qual diversos experts en la matèria debatran sobre el fenomen, aportant opinions i possibles solucions per a disminuir el nombre de casos.

    La jornada, organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i l'àrea de Benestar Social de la Diputació provincial, constarà d'una presentació inicial, en la qual intervindran l'alcalde d'Almussafes, Toni González, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, i el Vicerector de Participació i Projecció Territorial de la UV, Jorge Hermosilla, i d'una taula redona titulada "Els conflictes en l'escola: prevenció i intervenció".

    En ella, participaran Carlos Caurín Alonso, del departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials de la UV, i María Isabel Viana Orta, del departament d'Educació Comparada i Història de l'Educació de la mateixa institució. Estaran moderats per Paz Lloria García, membre del departament de Dret Penal de la UV. Al final de la mateixa s'obrirà un temps de debat en el qual podran aportar el seu punt de vista els assistents a l'acte, que encara que és gratuït requereix d'inscripció prèvia, atès que es lliurarà certificat d'assistència.

    Els ponents intercanviaran posicions sobre l'ús responsable dels mitjans tecnològics i treballaran per a establir una pautes de comportament adequat, tal com es realitza en l'entorn analògic, per a promoure l'actuació de totes les instàncies que treballen en xarxa per a acabar amb el ciberassetjament.

    "Benestar, Formació, Territori"

    Aquesta convocatòria forma part d'un cicle integrat per un total de quinze jornades formatives que el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i l'àrea de Benestar Social i Educació de la Diputació de València han organitzat dins del programa "Benestar, Formació, Territori", en el qual es debaten temes d'interès per a la ciutadania, com és en aquest cas el ciberassetjament i la mediació en la violència.

    Fins al moment, la iniciativa ha registrat un total de 700 inscripcions en els 14 municipis en els quals s'ha celebrat i que s'han dividit en tres blocs temàtics, economia social i cooperativisme, ciberassetjament i immigració.

    Pujar