elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Capella de Ministrers presenta a Almussafes el seu disc ‘Arrels’

Capella de Ministrers presenta a Almussafes el seu disc ‘Arrels’
  • El Centre Cultural acollirà el dissabte 22 de maig, a les 20 h, el concert dirigit pel violagambista i musicòleg almussafeny Carles Magraner

  • La formació, un referent internacional, ens acosta una nova proposta interpretativa de la música tradicional valenciana des d’una perspectiva històrica

MÉS FOTOS
Capella de Ministrers presenta a Almussafes el seu disc ‘Arrels’ - (foto 2)

Capella de Ministrers, la formació liderada per l’almussafeny Carles Magraner, oferirà un concert titulat “Arrels. Entre la tradició i patrimoni” aquest dissabte 22 de maig, a les 20 hores, en el Centre Cultural d'Almussafes. Per a aquesta producció discogràfica, el director ha comptat amb els versos de diversos poetes valencians, com Vicent Andrés Estellés, Marc Granell, Isabel Robles i Begonya Pou, l'alacantí de L'Alfàs del Pi Jaume Pérez Muntaner i prestigiosos cantants i músics. En el treball, que compta amb la participació de versaors, es reformula la tradició oral, adaptant-la per a incloure les poesies escrites per a aquest programa, que prenen la forma del cant d’estil, peteneres, cants de batre o cançons de bressol, entre altres.

Aquest dissabte 22 de maig, a les 20 hores, la formació Capella de Ministrers delectarà al públic d'Almussafes amb l'espectacle “Arrels. Entre la tradició i el patrimoni”, en el qual sonaran cançons vocals i peces instrumentals de Picassent, València, Xixona, Carlet, Guadassuar, Morella, la Vall d'Uixó, la Vilavella, Alacant, Alcàsser, Xàtiva o Muro. Així, la formació busca unir el fràgil pont que separava la música antiga, la que es conserva en manuscrits, de la música de tradició oral. Per a això, compta amb les veus del cantaor d’estil Josep Aparicio APA, de la soprano Elia Casanova i músics de primer nivell com Eduard Navarro, Robert Cases, Aziz Samsaoui, David Antich, Pau Ballester i Lixsania Fernández.

Carles Magraner s'endinsa amb “Arrels” en la revaloració de la música de tradició oral, buscant els vincles d'unió entre aquesta i les formes més arcaiques de composició, evidents en els cants de batre, les cançons de bressol, els tocs instrumentals de ritmes irregulars o la música dels auroros. També tenen el seu espai obres que evidencien uns orígens antics (segles XVII i XVIII), com són les peteneres, els fandangos o els boleros, que formalment utilitzen elements comuns i estructures harmòniques similars a la passacaglia o l'ostinato.

Capella de Ministrers, dirigida per Carles Magraner i amb 33 anys de presència en el panorama musical nacional i internacional, ha obtingut al llarg de la seua dilatada trajectòria artística el prestigiós Premi Internacional de Música Clàssica (ICMA en les seues sigles en anglés) i el Premi Carles Santos, entre molts altres guardons. El grup ha desenvolupat una important tasca investigadora en la recuperació d'un patrimoni que ha recollit en 61 discos propis i diverses participacions, recopilatoris i cds promocionals, un llegat que ha difós en més de 1.500 concerts en prestigiosos auditoris d'Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica.

Les entrades per al concert es poden adquirir a través del web www.agendaalmussafes.com o presencialment en el Centre Cultural d'Almussafes, el Museu Casa Ayora, el Centre d'Informació Juvenil i el Pavelló Esportiu. Des de l'Ajuntament recorden que s'estan aplicant totes les mesures sanitàries i de prevenció enfront de la pandèmia, una normativa que continua sent d'obligat compliment per al públic.

Pujar