27 d’octubre de 2020 27/10/20

Almussafes s'adhereix a la Xarxa Valenciana per a la Retenció del Talent

Almussafes s'adhereix a la Xarxa Valenciana per a la Retenció del Talent - (foto 1)

  La Diputació de València ultima la creació de la Xarxa Valenciana per a la Retenció del Talent, un projecte del que, tal com ha confirmat l'alcalde d'Almussafes, Toni González, formarà part la població com a part de la seua estratègia de foment de l'ocupació entre la joventut del municipi. La intenció és que la iniciativa, per la qual han mostrat interés altres localitats com Sagunt, Requena, Canals, Quart, Manises o Silla, la ciutat de València i l'IVAJ, comence a funcionar després de l'estiu. La xarxa permetrà "compartir sinergies i bones pràctiques entre totes les poblacions per a poder dur a terme polítiques de foment de l'ocupació més eficaces i beneficioses", assegura González.

  El foment de l'ocupació entre els joves és un dels reptes que va assumir l'actual equip de govern de l'Ajuntament d'Almussafes quan va entrar a gestionar la corporació municipal a mitjan 2015. Per aquest motiu, la regidoria d'Ocupació de la població, dirigida pel propi alcalde, Toni González, ha posat en marxa des de llavors diverses iniciatives integrades en el Pla Estratègic de Foment de l'Ocupació 2016-2020 i s'ha adherit a les diferents iniciatives sorgides en altres institucions de caràcter supramunicipal.

  En aquest sentit, l'Ajuntament d'Almussafes s'incorporarà en breu a la Xarxa Valenciana per a la Retenció del Talent, un projecte plantejat des de l'àrea de Projectes Europeus de la Diputació de València dirigida per Bartolomé Nofuentes, amb la qual l'administració provincial pretén crear una plataforma unificada d'oportunitats laborals per als i les joves valencianes "en la qual s'impliquen els municipis, les institucions i el sector privat, amb l'objectiu de retenir el talent jove en la província".

  La Diputació ja ha aprovat el seu reglament provisional en ple i està previst que la xarxa comence a funcionar després de l'estiu, moment en el qual els municipis interessats a participar, entre els quals es troba Almussafes, començaran a formalitzar les seues adhesions. "Açò ens permetrà compartir sinergies i bones pràctiques entre totes les poblacions per a poder dur a terme polítiques de foment de l'ocupació més eficaces i beneficioses per al conjunt de la joventut i, per tant, per a tota la província", destaca Toni González.

  A més d'Almussafes, han mostrat el seu interés en el projecte els municipis de Sagunt, Requena, Canals, Quart, Manises o Silla. Així mateix, la proposta ha sigut acollida positivament per part d'institucions com l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i per l'Ajuntament de València i està previst que la xarxa, una vegada constituïda, es coordine amb les polítiques d'ocupació del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF).

  "Tot el que supose unir esforços entre les diferents administracions per a generar ocupació i aconseguir que el talent dels nostres joves redunde en la nostra província serà positiu. Hem d'intentar que els coneixements que han adquirit ací es queden ací perquè açò suposarà, no hi ha cap dubte, un valor afegit per a la nostra economia", assenyala González.

  Pujar