elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almussafes es protegeix instal·lant 6 desfibril·ladors semiautomàtics en diferents espais públics

Almussafes es protegeix instal·lant 6 desfibril·ladors semiautomàtics en diferents espais públics
  • Els dispositius estan operatius a la casa consistorial, el centre cultural, el pavelló poliesportiu, les piscines, el camp de futbol i la Policia Local

MÉS FOTOS
Almussafes es protegeix instal·lant 6 desfibril·ladors semiautomàtics en diferents espais públics - (foto 2)
Almussafes es protegeix instal·lant 6 desfibril·ladors semiautomàtics en diferents espais públics - (foto 3)

El passat dijous 5 de novembre, es van instal·lar sis desfibril·ladors semiautomàtics en diferents edificis públics d'Almussafes. D'aquesta manera, l'Ajuntament continua amb el seu objectiu d'ampliar el nombre d'espais cardioprotegits a la disposició de la ciutadania, atés que la xarxa s'ha ampliat per a abastar un major nombre d'infraestructures i, en conseqüència, per a estar disponible per a una major quantitat de persones. Els dispositius estan operatius a la casa consistorial, el centre cultural, el pavelló poliesportiu, les piscines, el camp de futbol i la Policia Local, aquest últim en versió portàtil per a poder desplaçar-lo al lloc en el qual es presente l'emergència. “Aquestes noves eines, més modernes que les que teníem en funcionament fins ara, superen àmpliament les exigències establides en la nova normativa aprovada per la Generalitat Valenciana per a aquesta mena de serveis, una prova més de la nostra aposta per continuar avançant en la creació d'espais cardioprotegits, gràcies als quals podem salvar vides”, assenyala la primera tinent d’alcalde, Davinia Calatayud.

L'Ajuntament d'Almussafes continua avant amb la instal·lació de desfibril·ladors en els edificis públics amb una major afluència de persones. L'executiu municipal ha signat recentment un nou contracte mitjançant el qual s'han instal·lat un total de sis dispositius autònoms en diferents punts del nucli urbà, ampliant així la xarxa existent fins ara. En concret, s'han col·locat cinc fixos a la casa consistorial, el centre cultural, el pavelló poliesportiu, les piscines i el camp de futbol, mentre que la Policia Local continuarà comptant amb un portàtil per a atendre les emergències que puguen sorgir en qualsevol lloc de la població.

Tots ells compten amb un sistema d'intercomunicació ininterrompuda les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any amb l'objectiu de permetre el seu control, mantenint-se en tot moment operatius per a garantir la seua utilització durant tota la seua vida útil. La primera tinent d’alcalde, Davinia Calatayud, destaca que “aquestes noves eines, més modernes que les que teníem en funcionament fins ara, superen àmpliament les exigències establides en la nova normativa aprovada per la Generalitat Valenciana per a aquesta mena de serveis, una prova més de la nostra aposta per continuar avançant en la creació d'espais cardioprotegits, gràcies als quals podem salvar vides”.

La instal·lació, que es va dur a terme el passat dijous 5 de novembre, ha inclòs la col·locació de sengles cartells en els quals s'explica com han d'utilitzar-se aquests aparells, que s'engloben dins dels denominats desfibril·ladors semiautomàtics externs. Així, segons el protocol, el primer que cal fer és telefonar al 112 avisant del succés. Posteriorment, ha d'iniciar-se la reanimació cardiopulmonar i, a continuació, encendre el desfibril·lador, que a través d'un enregistrament automàtic va explicant les instruccions a seguir. “Gràcies a la tecnologia podem convertir una desgràcia en un esglai i precisament per això val la pena continuar invertint en aquesta mena de projectes”, comenta Calatayud

Juntament amb aquest reimpuls al programa, l'Ajuntament desenvoluparà en les pròximes setmanes una sèrie de sessions formatives en les quals ensenyarà a utilitzar els nous desfibril·ladors a al voltant de 48 persones, entre les quals es trobaran gran part de la plantilla de la Policia Local i treballadors i treballadores dels diferents departaments municipals. “Cal estar preparats per si es presenta una emergència d'aquest tipus, motiu pel que considerem fonamental que l'equip d'empleats de l'administració local conega en profunditat el maneig d'aquests dispositius”, conclou l'edil.

Pujar