20 de setembre de 2020 20/9/20

Almussafes inicia les inscripcions per a la nova edició del programa ‘Voluntariat pel valencià’

Almussafes inicia les inscripcions per a la nova edició del programa ‘Voluntariat pel valencià’ - (foto 1)

  El programa 'Voluntariat pel valencià' torna un any més a Almussafes després de l'èxit obtingut en la passada edició, en la qual 12 parelles van aconseguir completar les sessions plantejades per Escola Valenciana perquè els veïns nouvinguts pogueren aprendre la llengua autòctona d'una manera senzilla, flexible i integradora. Les inscripcions, que ja estan disponibles, romandran obertes fins al pròxim dilluns 20 de febrer en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes i en el Centre Cultural.

  L'Ajuntament d'Almussafes continua amb el seu ferm compromís amb la nostra llengua autòctona i entre les múltiples iniciatives que duu a terme durant l'any per a fomentar-la es troba el programa 'Voluntariat pel valencià', que torna una vegada més fins a la localitat per a facilitar el seu aprenentatge a les persones nouvingudes a través d'un sistema que permet enfrontar-se a l'idioma d'una manera senzilla i divertida a més de contribuir a l'acolliment i integració.

  El programa, que porta per lema 'Parla'm en valencià', posa en contacte a persones que volen aprendre valencià amb gent disposada a dedicar el seu temps a ensenyar-ho i per a açò Escola Valenciana, promotora de la iniciativa, posa a la disposició dels participants tot el material didàctic necessari per a dur a terme la formació. Es calcula que el contingut pot desenvolupar-se en 10 sessions que transcorreran entre els mesos de març i juny. L'any passat es van formar 15 parelles encara que van completar la seua formació un total de 12.

  L'objectiu per a enguany, segons la regidora del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, Teresa Iborra, "és mantenir l'interés per aquest programa que vam reprendre en 2016 després d'una aturada d'un any, perquè considerem que es tracta d'un sistema d'aprenentatge molt amé i eminentment pràctic que pensem que porta implícit una important càrrega social".

  Els interessats a acollir-se a aquest servei com a voluntaris o aprenents ja poden inscriure's des de hui dimecres 1 i fins al pròxim dilluns 20 de febrer en el CMFPA, de 15 a 21 h., i en el Centre Cultural en el seu habitual horari d'obertura. En el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, seu coordinadora de la iniciativa a Almussafes, s'oferirà tota la informació relativa al programa.

  Pujar