25 de novembre de 2020 25/11/20

Almussafes celebra una jornada de sensibilització en economia social i cooperativisme

Almussafes celebra una jornada de sensibilització en economia social i cooperativisme - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Almussafes celebra una jornada de sensibilització en economia social i cooperativisme - (foto 2)

  El Centre Cultural d'Almussafes acollirà dimarts que ve, 25 d'abril, una assemblea formativa sobre sensibilització en economia social i cooperativisme organitzada conjuntament per la Universitat de València, des del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, i Caixa Popular. La sessió, integrada en el programa "Universitat i territori" tindrà lloc a les 18 hores i comptarà amb la presència del primer edil, Toni González. Durant la mateixa, es durà a terme una taula redona on diversos especialistes en estes matèries abordaran la relació entre empreses socials i ajuntaments, un vincle que preocupa especialment a la Unió Europea sobretot en l'àmbit local. Els assistents a la jornada rebran un certificat d'assistència i la inscripció a l'activitat és gratuïta.

  Poden les empreses socials ajudar als consistoris a complir les seues polítiques en matèria social i laboral? Esta pregunta se l'han plantejat diferents investigadors de la Universitat de València, conscients que les cooperatives i altres ens previstos en la Llei d'Economia Social semblen les més indicades per a prestar serveis socials i fomentar l'ocupació en el territori. El motiu? Estos organismes suposen una via intermèdia entre el pur mercat i la prestació directa dels serveis públics i, gràcies a ells, els diners i l'esforç dels municipis generen més ocupació i més riquesa.

  Amb l'objectiu d'aprofundir en este debat i aportar opinions i plantejaments que puguen millorar la col·laboració entre ambdós actors, el dimarts 25 d'abril se celebrarà a Almussafes una jornada emmarcada en el programa "Universitat i territori". Durant la sessió, promoguda pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i l'Institut Universitari d'Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria (IUDESCOOP), es durà a terme una presentació, a les 18 hores, en la que intervindrà l'alcalde d'Almussafes, Toni González. Tot seguit, a les 18.15, Jesús Olavarría, moderador de la sessió i membre del Departament de Dret Mercantil de la UV, introduirà les dos conferències que precediran el debat.

  La primera d'elles, "Les empreses d'economia social: característiques bàsiques" anirà a càrrec de Gemma Fajardo, membre del Departament de Dret Mercantil de la UV, mentre que la segona ponència, "Empreses d'economia social i ocupació", estarà dirigida per Federico López, integrant del Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la UV". Posteriorment, a les 19.30, s'obrirà un temps de preguntes per a fomentar la interacció amb el públic.

  Els assistents aprendran les claus per a analitzar els beneficis que aporta l'ús de les empreses socials perquè els ajuntaments desenrotllen les seues polítiques, així com les distintes fórmules que estos poden utilitzar per a la gestió directa o indirecta de serveis locals per part d'Empreses Socials, incentivar l'autoocupació o afavorir la inserció sociolaboral.

  Almussafes té firmat el conveni marc de col·laboració amb la Universitat de València i, a causa de l'estret vincle entre el consistori i la institució educativa, la localitat té al seu abast la possibilitat d'organitzar esta trobada. El pròxim mes de maig, les conferències també s'impartiran a Carcaixent (el dia 16) i Riba-roja de Túria (el dia 30).

  Més informació en el portal http://projeccio.uv.es. Per a rebre el corresponent certificat d'assistència, els interessats han de sol·licitar-lo prèviament en la mateixa web. L'entrada és lliure i la matrícula és gratuïta.

  Pujar