elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Al voltant de 80 persones participaran en les jornades de portes obertes per a conéixer la restaurada Torre Bivalcadim

Al voltant de 80 persones participaran en les jornades de portes obertes per a conéixer la restaurada Torre Bivalcadim
  • Hi haurà visites mensuals després de l'estiu i es programarà en el Saló de Plens de l'ajuntament una reunió informativa per a explicar el procés de restauració

Aquest matí han començat les jornades de portes obertes en les quals els veïns, veïnes i visitants d'Almenara poden conéixer la Torre Bivalcadim del Castell d’Almenara, coneguda popularment com l’Agüelet, una vegada han acabat les obres de restauració i recuperació d'aquesta.

Al voltant de 80 persones, que han formalitzat la seua inscripció prèvia gratuïta, passaran entre hui i demà per la Torre Bivalcadim per a conéixer de la mà d'un dels encarregats del projecte de restauració, José Francisco Albelda (Arqueocas), tota la història de la Torre, però també el procés de restauració i el perquè de les actuacions dutes a terme. Les visites guiades s'estan realitzant en grups reduïts a causa de les dimensions de l'interior de la Torre. Les jornades de portes obertes continuaran demà diumenge.

La Torre Bivalcadim en aquestes jornades de portes obertes es pot recórrer de mode semblant a com es feia durant època renaixentista a través d'escales de mà per a accedir des de l'exterior a primera planta i des d'aquesta al seu torn accedir mitjançant altres escales a l'aljub de la planta baixa i a la coberta, zona on els visitants podran gaudir de l'experiència de visualitzar tot el paisatge a través dels merlets del parapet defensiu.

La intenció de l'Ajuntament d'Almenara és convertir en habituals aquestes visites guiades, per la qual cosa a partir d'octubre hi haurà una visita guiada mensual fins a final d'any, que es prolongaran en el temps en cas que hi haja demanda.

D'altra banda, l'Ajuntament d'Almenara està preparant per a després de l'estiu una reunió informativa en el Saló de Plens de l'Ajuntament d'Almenara en la qual es mostrarà tota l'actuació duta a terme i es comptarà el procés de restauració i recuperació per a totes les persones interessades.

MÉS FOTOS
Al voltant de 80 persones participaran en les jornades de portes obertes per a conéixer la restaurada Torre Bivalcadim - (foto 2)
Al voltant de 80 persones participaran en les jornades de portes obertes per a conéixer la restaurada Torre Bivalcadim - (foto 3)
Al voltant de 80 persones participaran en les jornades de portes obertes per a conéixer la restaurada Torre Bivalcadim - (foto 4)
Al voltant de 80 persones participaran en les jornades de portes obertes per a conéixer la restaurada Torre Bivalcadim - (foto 5)
Al voltant de 80 persones participaran en les jornades de portes obertes per a conéixer la restaurada Torre Bivalcadim - (foto 6)
Al voltant de 80 persones participaran en les jornades de portes obertes per a conéixer la restaurada Torre Bivalcadim - (foto 7)
Pujar