30 de setembre de 2020 30/9/20

La Setmana de la Ciència “Ramón Lapiedra” finalitza amb una carrera a favor del medi ambient i la neteja

La Setmana de la Ciència “Ramón Lapiedra” finalitza amb una carrera a favor del medi ambient i la neteja - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Setmana de la Ciència “Ramón Lapiedra” finalitza amb una carrera a favor del medi ambient i la neteja - (foto 2)
  La Setmana de la Ciència “Ramón Lapiedra” finalitza amb una carrera a favor del medi ambient i la neteja - (foto 3)
  La Setmana de la Ciència “Ramón Lapiedra” finalitza amb una carrera a favor del medi ambient i la neteja - (foto 4)

  La II Setmana de la Ciència “Ramón Lapiedra” d'Almenara ha acabat de la millor manera amb la celebració aquest matí de la ja habitual carrera amb la participació de l'alumnat de l'IES Almenara acompanyat pels escolars de sisé de primària dels centres adscrits a aquest, com són el CEIP Juan Carlos I d'Almenara, així com el Vicente Faubell Zapata de la Llosa o el Lluís Vives de Xilxes.

  La carrera també té una finalitat de conscienciació i culmina tota una sèrie de treballs que s'han realitzat sobre la temàtica triada en el centre. Enguany el lema ha sigut “Viu en verd” dedicat a la responsabilitat i cura del medi ambient, així com també a la neteja. Els participants han corregut amb samarretes amb aquest lema que ha sigut triat entre l'alumnat del centre. Cal recordar que és la quarta edició d'aquesta carrera, que anteriorment es va dedicar a la prevenció del consum de drogues i alcohol, contra l'assetjament escolar i per la pau. Destacar que la carrera organitzada des de l'IES Almenara ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Almenara així com de la Caixa Rural i de l'AMPA del centre. 

  Durant els últims mesos en el centre educatiu s'han realitzat activitats per a potenciar el respecte pel medi ambient (xarrades, tallers, treballs visites a centres de reciclatge o fins fins i tot la responsabilitat de cuidar una planta per aula), però també per la neteja per a inculcar que no cal embrutar i que cada cosa ha d'anar al seu lloc.

  L'alcaldessa Estíbaliz Pérez ha destacat la participació en tots els actes de la II Setmana de la Ciència “Ramón Lapiedra” que va començar dilluns passat amb una visita a la planta de tractament de residus d’Algimia, va seguir amb teatre per a escolars, una conferència i l'homenatge realitzat ahir a la científica local, la catedràtica Rosa LLusar.

  Pujar