elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP presenta una proposta per a protegir l'aigua, garantir recursos a l'agricultura i invertir en l'execució del projecte d'Arenós

El PP presenta una proposta per a protegir l'aigua, garantir recursos a l'agricultura i invertir en l'execució del projecte d'Arenós
  • El Grup Municipal del PP registra una moció que “partix d'una realitat cada vegada més crítica, amb la sequera que nega el reg a agricultors de la província, com és el cas del Palància”. “Volem que s'actue, no que es mire cap a un altre costat”, afirmen

  • La iniciativa pretén concitar el màxim nombre de suports. “Això no va contra ningú, va a favor dels nostres agricultors. Demanem un Pacte Nacional de l'Aigua, reparar el sobreeixidor d'Arenós, usar la bassa del Belcaire i demanar un reglament europeu”

El Grup Municipal del Partit Popular a Almenara ha presentat una iniciativa al ple de la corporació per a defendre “solucions eficaces enfront de la sequera”. La proposta, tal com han assenyalat, “no va contra ningú, sinó a favor dels nostres agricultors. És a ells als quals posem en valor, als qui escoltem i defenem. Per això exigim solucions als qui són competents en matèria”.

Des del PP d'Almenara, “estarem sempre al costat dels agricultors” i per això elevem esta iniciativa que desitja “actuar amb la deguda previsió per a no arribar a situacions límit, com la que lamentablement estan vivint, entre altres, llauradors del Palància, que des de hui veuen vetat l'ús de l'aigua per a reg per orde de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer”.

La proposta que el PP d'Almenara eleva al debat plenari contempla la protecció de l'aigua “amb la necessària consciència hídrica” que “tots, a nivell individual, hem d'aplicar en el nostre dia a dia”. A partir d'este valor “individual s'ha de construir la consciència col·lectiva i defendre accions com les encaminades a millorar les infraestructures hídriques que lidera la Diputació Provincial de Marta Barrachina i la Generalitat Valenciana de Carlos Mazón”.

En este sentit, el PP d'Almenara tendix la mà a reclamar del Govern d'Espanya un Pacte Nacional de l'Aigua que garantisca cohesió i equilibri al costat de la reserva de fons per a construir infraestructures hidràuliques. Planteja la urgent necessitat de reparar el sobreeixidor de l'embassament d'Arenós que el Govern de Pedro Sánchez ha suspés. A més, establix la necessitat de reclamar al ministeri l'autorització d'ús de la bassa del Belcaire que actualment “seria de gran utilitat per als agricultors de la Plana Baixa”.

A més, el Grup Municipal del PP a Almenara estima urgent acudir a Europa per a aprovar un reglament que establisca ajudes per als sectors primaris, “els principals castigats per esta situació de sequera”. “Fer com que res ocorre és un error. I hui ho estem pagant tots”.

Pujar