26 de maig de 2020 26/5/20

El PP presenta una bateria de propostes per a protegir Almenara i rescatar als autònoms

El PP presenta una bateria de propostes per a protegir Almenara i rescatar als autònoms - (foto 1)
  • La portaveu del PP, Amparo Esteve, lamenta que la reunió coincidisca amb el seu horari laboral i presenta per registre un pla d'acció sanitari i econòmic

El Grup Municipal del Partit Popular a Almenara ha registrat hui a l'ajuntament una bateria de propostes per a protegir als veïns i rescatar a autònoms i pimes. L'objectiu, tal com ha assenyalat la portaveu del PP a Almenara, Amparo Esteve, “és que els nostres veïns tinguen la garantia que la fi del confinament arriba acompanyat de mesures sanitàries de protecció a la ciutadania i d'un pla d'ajudes econòmiques i reactivació per a frenar la sagnia de l'atur”.

Esteve, que no podrà acudir aquesta vesprada a la reunió perquè alcaldia ha mantingut la sessió en un horari laboral per a la regidora, confia “que el PSPV tinga en compte aquesta bateria d'iniciatives que ens han traslladat els veïns en llaures a millorar la tragèdia que ha suposat a tots els nivells la pandèmia del coronavirus”.

Des del PP, assenyala Esteve, “exigim garantir a tota la població la protecció per a eixir al carrer sense risc a contagis. Màscares i test no són una opció, són una obligació que ha de garantir l'Ajuntament d'Almenara a tots els veïns, com també la desinfecció de la via pública”.

En el pla social, urgeix reforçar l'atenció als majors, com a població de risc, i respondre als menors que gaudien de beca de menjador i que el Consell ha deixat fora. Així mateix, l'atenció a l'emergència social amb un increment en la partida de Serveis Socials és prioritari. Tot això recolzat en mesures fiscals de suport a les famílies, baixant l'IBI urbà, rústic i eliminant la taxa agrícola. Així mateix, cal rebaixar impostos i flexibilitzar pagaments.

Finalment, en el pla econòmic, és urgent que hi haja un pla d'ajudes a autònoms i pimes, a emprenedors i microempreses locals, així com un pla de reactivació econòmica per a evitar que la sagnia de l'atur que s'està encebant amb la població genere més tragèdies familiars. En aquest sentit, explica Esteve, “si no hi ha diners, cal exigir al Consell i a la Diputació, així com al Govern d'Espanya, que ens abone els deutes pendents. Ara més que mai és l'ajuntament la institució que des de primera línia ha de vetlar pels seus veïns”.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar