elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Policia Local inicia la campanya de vigilància per a la recol·lecció de cítrics

La Policia Local inicia la campanya de vigilància per a la recol·lecció de cítrics

    La Policia Local d'Almenara ha iniciat el control i vigilància en el terme amb motiu de la campanya de recollida citrícola amb l'objectiu de "evitar problemes i robatoris en els camps que estan preparats per a la recol·lecció" segons a explicat el cap de la Policia Local, Javier Navarro que ha assenyalat que "es va a realitzar un control exhaustiu de les quadrilles i persones que recol·lecten en el camp". Cal assenyalar que en aquesta campanya es comptarà amb el suport dels Agents Mediambientals d'Almenara que tindran en breu dues noves incorporacions per a les quals ja està convocada la borsa pertinent. A més se sumarà la campanya al control que realitza la Guàrdia Civil a través de l'Equip Roca.

    Navarro ha recordat que totes aquelles persones que recol·lecten en un hort de tarongers han de tenir en la seua possessió el Document d'Acompanyament i Traçabilidad Agrícola (DATA) en el qual s'especifica tot el necessari i que "és imprescindible perquè és el document que acompanya als cítrics des de la recol·lecció fins al moment de la comercialització" o fins i tot s'autoritza a recol·lectar en una parcel·la determinada.

    També s'ha recordat que per al autoconsum es poden recol·lectar fins a 20 quilos de taronges, per la qual cosa per a quantitats superiors s'ha d'acreditar amb documentació que és el propi titular del cultiu o l'autorització a una altra persona a través del DATA. No obstant açò, per a evitar equívocs si s'autoritza per a arreplegar l'excedent, restes o qualsevol altra qüestió haurien de comunicar-ho a la Policia Local anotant persona i parcel·la perquè la qüestió quede controlada i amb constància perquè no hi haja problemes posteriors.

    De fet ja s'ha produït una actuació de la Policia Local requisant una sèrie de caixons de taronja a unes persones que estaven recol·lectant en un hort sense la possessió del document oficial, DATA, ni que es tinguera constància en la Policia Local d'autorització sobre aquest tema. Finalment s'ha retornat aquesta partida retinguda temporalment al propietari perquè una vegada localitzat oficialment va confirmar que aquestes persones tenien autorització seua. Per a evitar aquestes incidències, el millor sempre, obtenir el DATA o comunicar les intencions.

    Pujar