elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un Policia Local fora de servei rescata a pare i fill de ser ofegats en una platja de Moncofa

Un Policia Local fora de servei rescata a pare i fill de ser ofegats en una platja de Moncofa
  • En les tasques de rescat van participar també una família que es trobava gaudint d'una jornada de platja

  • Des de l'Ajuntament d'Almenara valoren molt positivament l'acció de l'agent en el seu temps lliure i se li proposarà perquè es reconega l'acció amb una condecoració

Un Policia Local d'Almenara, Ángel *Folia, que es trobava fora de servei i de paisà, va salvar ahir la vida a un pare de 45 anys i el seu fill de 8 després de rescatar-los a la platja del Camí de Cabres de Moncofa quan va veure que estaven demanant auxili en estar ofegant-se. Al costat d'ell, una família que es trobava a la platja i es va alertar pels crits de socors també va contribuir en les tasques de rescat.

Tot va succeir divendres passat, passades les 19.15 hores de la vesprada quan feia poc que havia acabat el servei de socorrisme de Moncofa i després d'haver canviat de manera molt ràpida la bandera groga per la roja a causa de l'estat del mar. De fet el corrent espente als tres contres les roques, però afortunadament van aconseguir eixir de l'aigua encara que amb ferides lleus com a corts, bretxes en la cella (xiquet), contusions i magulladuras, igual que el xoc pels nervis dels rescatats.

L'agent que es trobava a la platja, va observar que un home i un xiquet amb una xicoteta taula de surf estaven demanant socors a crits perquè estaven ofegant-se, per la qual cosa encara que estiguera fora de zona i també de servei, va decidir tirar-se a l'aigua i intentar el rescat, que després de bastant barallar contra l'aigua i les roques, el va aconseguir afortunadament, encara que van resultar els tres ferits lleus.

El Cap de la Policia Local d'Almenara, Javier Navarro, ha volgut felicitar públicament l'agent que “ha complit el seu deure en rescatar a les persones que podien haver-se ofegat” estant “fóra de servei i de zona, i evidentment en el seu temps lliure”. De fet, des de la Policia Local d'Almenara, donat el valor del rescat, l'atreviment i el gran gest d'Ángel Folia, se li vol proposar perquè se li reconega l'actuació, tant a nivell d'Almenara, com també es reconega la seua labor per l'Agència Valenciana de la Seguretat i Resposta a les Emergències.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha lloat el gest i el rescat per part de l'Agent de la Policia Local d'Almenara, destacant la professionalitat d'Ángel Folia, així com dels agents de la Policia Local del municipi, que “no dubten a actuar en situacions com la viscuda, encara que siga en el seu temps lliure, per a complir en la seua labor pública, arriscant fins i tot la seua integritat física”.

 

Pujar