10 de desembre de 2019 10/12/19

La Policia Local elaborarà un plànol d'ubicació dels casals per a actuar en cas d'emergència

La Policia Local elaborarà un plànol d'ubicació dels casals per a actuar en cas d'emergència - (foto 1)

  Fins al 17 de setembre tenen de temps les penyes d'Almenara per a presentar en les dependències de la Policia Local el formulari d'inscripció amb la ubicació dels casals on els penyistes es reuniran durant les festes patronals entre el 20 i el 30 de setembre. L'objectiu és elaborar un plànol d'ubicació dels mateixos per a establir un pla d'actuació en cas d'urgència o necessitat, així com també garantir la seguretat i la convivència ciutadana.

  Destacar que segons la normativa, els casals han de comptar amb una sèrie de condicions mínimes per a no causar insalubritat sanitària als usuaris ni a la resta de veïns. Així hauran de comptar amb aigua potable, servei, desguassos i instal·lació elèctrica. A més segons el Bàndol realitzat per a tal efecte, els components de la penya hauran de complir les normes de civisme registrades en l'Ordenança de Convivència Ciutadana, per la qual cosa no hauran de produir molèsties al veïnat, hauran de mantenir net el seu entorn, cosa que serà revisada cada dia per la Policia Local. A més no es podran tallar els carrers sense la pertinent autorització municipal.

  Pel que fa a la música i el seu volum, no es podrà tenir música fins al dia 21 de setembre a les 22 hores. Aquesta mai haurà de sobrepassar els 45 decibels de so en la via pública, tal com registra la legislació vigent. La música podrà posar-se fins a les 4 de la matinada en les jornades de divendres i dissabte, mentre que la resta de dies es podrà posar fins a les 2 de la matinada. A partir d'aquesta hora podrà ser d'ambient, encara que davant qualsevol requeriment, aquesta haurà de cessar.

  Destacar que els residus voluminosos que no s'utilitzen o no es vulguen després de les festes, com a sofàs, matalassos, taules, cadires o neveres, per exemple, hauran de dipositar-se al costat dels contenidors de RSU (color verd) els dijous a partir de les 22 hores, perquè divendres els arreplegue el Servei Municipal de Recollida de Voluminosos. A més també es disposa de l'ecoparc de la localitat per a dipositar aquests residus, que estarà obert els dilluns, dimarts, dijous i divendres de 9 a 14 hores i de 16 a 19 hores, mentre que els dissabtes i diumenges estarà operatiu de 10 a 14 hores. Els dimecres estarà tancat.

  Assenyalar que els components dels casals seran els responsables de les infraccions i sancions que s'establisquen en cas que es dipositen en la via pública els residus sòlids urbans fóra de l'horari, lloc o condicions pautades marcades per a garantir la seguretat, salubritat  a la localitat.

  ocultar
  La Policia Local elaborarà un plànol d'ubicació dels casals per a actuar en cas d'emergència
  Pujar